četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeNekaj stopinj manj in lažje dihanje

Nekaj stopinj manj in lažje dihanje

Noč bo jasna. Izjema bo Primorska, kjer bo sredi noči zapihala šibka burja, ki bo upočasnila nadaljnje ohlajanje. V teh krajih bodo jutranje temperature od 20 do 22 st. C. Deset stopinj manj bo v alpskih dolinah, drugod bo od 15 do 18 st. C. Tako kot danes bomo tudi jutri imeli veliko sonca, občasno pa bo predvsem na nebu severne in vzhodne Slovenije tudi nekaj oblačnosti, a bo ostalo suho.

Na Primorskem, kjer bo dopoldne pihala šibka burja, sredi dneva pa bo zapihal maestral, bodo temperature nad 30 st. C. Drugod bo nekaj stopinj manj. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo od 27 do 29, na Gorenjskem pa 25 st. C.

Tudi v gorah se bo jutri sredi dneva razvilo nekaj kopaste oblačnosti, na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo možna kakšna ploha ali nevihta.

V nedeljo bo na Primorskem sončno in vroče poletno vreme s šibko burjo, drugod se bo po delno jasnem začetku dneva oblačnost že dopoldne povečala. Popoldne bo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji nastalo nekaj neviht. V ponedeljek bo sonca povsod v izobilju. Ponovno nas bo dosegel vroč afriški zrak in temperature bodo po le dveh dneh premora v večjem delu Slovenije spet nad 30 st. C. Tudi večji del torka bo sončen in vroč, temperature bodo še za kakšno stopinjo ali dve višje kot v ponedeljek, proti večeru pa se bodo pod vplivom oslabljene hladne fronte začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča