sobota, 27 aprila, 2024
DomaVremeNekaj stopinj topleje in za dve žarnici svetleje ;)

Nekaj stopinj topleje in za dve žarnici svetleje ;)

V petek bo nekaj več svetlobe na Primorskem, sobota pa bo povsod jasna in topla. Ponoči bo suho, nekaj jasnine bo v zahodni Sloveniji, še naprej pa bo prevladovalo oblačno vreme. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tukaj bo zjutraj nekaj sončnih žarkov. Ob morju bo zjutraj 4 stopinje, na Goriškem, v osrednji Sloveniji in v Prekmurju 3, stopinja manj bo na Štajerskem in na JV, okoli ničle bo na SZ Slovenije.

Čez dan bo na Primorskem delno jasno, drugje bo večinoma oblačno vreme. Sonce se bo popoldne pokazalo le ponekod na jugu, v Prekmurju pa padlo nekaj kapelj dežja. Bo pa topleje, tako da bo po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije 8 ali 9 stopinj Celzija, na Gorenjskem 6, na Primorskem se bo ogrelo do 15 stopinj Celzija.

Na Kredarici je trenutno 2 metra in pol snega, kar je povsem normalno za ta del leta. Sredi aprila, ko je snega običajno največ, je snežna odeja v povprečju visoka krepko čez 3 metre. Jutri bo v gorah oblačno, precej jasnega vremena bo le na Snežniku. Pihal bo šibak SV veter, nad 1300 metrov bo temperatura vztrajala pod ničlo.

V noči na soboto se bo zjasnilo, po nižinah pa bo do jutra nastala megla. Megla se bo dopoldne razkrojila in čez dan bo veliko sonca. Zjutraj bo malce pod ničlo, popoldne okoli 13 stopinj. V nedeljo dopoldne bo sončno, popoldne pa se bo postopno pooblačilo, a bo še ostalo suho. V noči na ponedeljek nas bodo dosegle rahle padavine. Večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami se bo nadaljevalo vse do srede. Meja sneženja bo nizko, a po najnovejših napovedih bo po nižinah prevladoval dež. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča