torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeNekaj več oblakov, a toplo

Nekaj več oblakov, a toplo

Ponoči se bo oblačnost na vzhodu nekoliko povečala, medtem ko bo na zahodu še prevladovala jasnina. Na Primorskem bo zjutraj toplo s temperaturami od 14 do 18 st. C. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo okoli 12 st. C. Precej bolj sveže bo na Gorenjskem in Koroškem, kjer bo le od 6 do 8 st. C.

V nedeljo bo oblačnosti nekoliko več kot v soboto. Popoldne bo predvsem nad hribi nastalo nekaj kratkotrajnih krajevnih ploh, možna je tudi kakšna manjša nevihta. Marsikje na Primorskem bo še pihala šibka burja, ki jo bo ob morju sredi dneva zamenjal maestral. Drugod bo pihal šibak vzhodni veter.

Toplo bo. Na Goriškem bo najvišja temperatura okoli 28 st. C. Ob morju in na Krasu bosta kakšni dve stopinji manj. Drugod bo od 23 do 25, na Gorenjskem 22 st. C.

V gore se v nedeljo odpravite dovolj zgodaj. Po večinoma sončnem začetku dneva bodo namreč nastajali kopasti oblaki, zato bo ponekod lahko tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastalo nekaj ploh, ponekod lahko tudi zagrmi. Pihal bo šibak vzhodni veter. Temperatura na 1500 metrov bo okoli 13, na 2500 metrov 5 stopinj. V visokogorju Julijskih Alp je še veliko snega, ki se čez dan omehča in otežuje hojo, zato previdno.

Ponedeljek bo na Primorskem ves dan sončen. Marsikje drugje bodo po precej jasnem začetku dneva že dopoldne pobudo začeli prevzemati oblaki. Popoldne bodo predvsem na vzhodu in severu Slovenije nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Tudi v torek se bosta na nebu izmenjevali sivina in modrina. Tu in tam bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Sreda in četrtek bosta povsod sončna. Nevihte bodo malo verjetne. Možnost zanje se bo spet nekoliko povečala ob koncu tedna. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča