Nekatere na ‘slavki’ zebe. Bo posredoval župan?

0
6100

Končno imamo tudi zimsko vreme s snegom, a nekatere prebivalce novomeškega stanovanjskega naselja v ulici Slavka Gruma to skrbi, saj jih zebe. Sporočili so nam, da ima upravitelj Terca težave z ogrevanjem, zaradi t.i. ekspanzijske oz. tlačne posodo. To naj bi neuradno bilo že nekaj tednov oz. mesec dni. Številna stanovanja v višjih nadstropjih so slabo ogrevana. Kot so nam sporočili bralci je temperatura v stanovanjih, na današnji dan (nedelja) le okoli 15 stopinj. Nekateri radiatorji so mlačni, nekateri pa povsem mrzli, saj v njih ni vode. In kot nam je sporočil eden izmed bralcev je topel radiator samo v kopalnici.

Prav tako so še navedli, da zaradi slednjega račun na položnici ni nižji, pač pa znesek ostaja enak. Odvisno od kvadrature, od 75 do 100 evrov. Prebivalce v višjih nadstropjih še moti odnos upravljalca zgradb. Namreč, ko jih pokličejo, kdaj bo zadeva urejena, dobijo osoren odgovor, da je obvestilo na oglasni deski. Ampak na slednjem ni napisano, kdaj bodo zadevo uredili. In če so še lani za prebivalci za 44 kvadratnih metrov plačevali cca. 20 evrov, letos za neogrevanje dobrih 76 evrov! Da o ostalih zadevah, stroških, ki jih upravljalec nalaga stanovalcem ne razlagamo, še sporočajo prebivalci največje novomeške stanovanjske soseske.

Vprašanje tudi za starega oz. novega in morda novega župana MO Nm, če bo morda pozval upravnika, naj zadevo hitro reši? Res je, da do zdaj hudega mraza nismo imeli, ampak z današnjim dnem pa je v dolenjski prestolnici tudi belo oz. snežno in z nižjimi temperaturami.

Hvala za razumevanje.