petek, 26 aprila, 2024
DomaGospodarstvoNekatere sprostitve v gospodarstvu

Nekatere sprostitve v gospodarstvu

Prihodnji teden se bodo v prvi fazi dodatnega sproščanja ukrepov na gospodarskem področju odprle vse trgovine in servisne dejavnosti do 400 kvadratnih metrov, je napovedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Več podrobnosti bo znanih na popoldanski novinarski konferenci.

Vlada je na sestanku s predstavniki gospodarskih zbornic na Brdu pri Kranju napovedala sprostitev večine gospodarskih dejavnosti, vendar pod pogojem, da bodo zaposleni najmanj enkrat tedensko opravili test na okužbo z novim koronavirusom, je povedal predsednik OZS Branko Meh. Predstavniki gospodarstva so z dogovorjenim zadovoljni. Smučarji bodo ta konec tedna lahko uživali že na vseh smučiščih v državi, odpirajo se knjižnice, muzeji, galerije. V torek naj bi se neuradno odprle tudi trgovine s tehničnim blagom, oblačili in obutvijo.

“Odpira se glavnina dejavnosti, vendar pod pogojem, da se morajo vsi zaposleni, ki so v stiku s strankami, najmanj enkrat tedensko testirati na okužbo z novim koronavirusom,” je dejal predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Branko Meh. Za stranke testiranje ne bo pogoj.

Turizem, gostinstvo, industrija srečanj ostajajo zaprte dejavnosti. Spomnimo, v rdeči fazi so lahko poleg trgovin z živili, lekarn, bencinskih servisov, kmetijskih trgovin in še nekaterih izjem lahko trenutno odprte tudi specializirane prodajalne z otroškim programom, vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice ter delavnice za popravilo koles, pa tudi knjižnice, muzeji in galerije, ob testiranju so lahko odprta tudi smučišča.

V Sloveniji smo v četrtek potrdili 959 okužb z novim koronavirusom. Skupno so opravili 12.904 testov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča