Nekateri močno ‘razkuženi’

0
11503

13. 3. okoli 18. ure se je zgodila prometna nesreča v kraju Vrhe. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 43-letni voznik osebnega avtomobila na lokalni cesti zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v tovorno vozilo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,20 miligramov alkohola (2,5 g/kg). O kršitvah cestno prometnih predpisov so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

13. 3. nekaj pred 15. uro so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Studencem in Roviščem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 53-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v ovinku zapeljal naravnost in trčil v avtomobil 57-letnega voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti PPP Novo mesto so bili 15. 3. okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Dul, v smeri proti Ljubljani. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 47-letni voznik osebnega avtomobila. Kršitelj, ki ni vozil po sredini prometnega pasu, je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V noči na 15. 3. so občani policiste opozorili na nevarno vožnjo voznika tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Vahte proti Metliki, vijugal po vozišču, ustavljal in speljeval tovorno vozilo. 35-letnega nevarnega voznika so izsledili in izločili iz prometa. Med postopkom so ugotovili, da ima 35-letni državljan Hrvaške v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola. Voznika so pridržali in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj