Nekateri pijani za volanom, na kolesu, vlomi

0
863

Metliški policisti so 10. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometne nesreče
10. 4. so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči v Gorenjih Ponikvah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 58-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v skalo. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

10. 4. nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča v kraju Vinji vrh na območju Šmarjeških Toplic. Po ugotovitvah policistov je 46-letni voznik kmetijskega traktorja pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad vozilom in se s traktorjem prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bolnišnici.

V noči na 12. 4. so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v Hrastu pri Vinici, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru trčil v parkirano vozilo. Ugotovili so, da je 23-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, s ceste zapeljal na dvorišče in trčil v parkirnan avtomobil. Poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nesrečah poškodovani trije kolesarji

Policisti PP Novo mesto so bili 11. 4. nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči med Otočcem in Kronovem. Opravili so ogled in ugotovili, da je otrok, ki je kolesaril s starši, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in si huje poškodoval roko. Otroka so oskrbeli reševalci in ga odpeljali v bolnišnico.

12. 4. popoldne se je zgodila prometna nesreča v Črnomlju. 51-letni kolesar je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Poškodovanega kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov alkohola, so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti so bili 12. 4. okoli 18. ure obveščeni o padcu kolesarja na cesti med Kapelami in Globokem. Ugotovili so, da je 51-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, za kolesarja je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje vožnje pod vplivom alkohola.

Vlomi in tatvine

V kraju Črešnjice na območju PP Novo mesto so v noči na 10. 4. neznanci vlomili v sedem počitniških hiš. Policisti okoliščine še preiskujejo.

10. 4. med 17. in 19. uro je na parkirnem prostoru na Otočcu nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami.

V kraju Hrib pri Orehku je med 10. 4. in 11. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil živila in okoli 60 litrov vina. Latnika je oškodoval za 600 evrov.

Na Metliški cesti v Črnomlju je med 10. 4. in 13. 4. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil kosilnico.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj