Nekoliko manj toplo bo

0
116

V petek se bo čez Alpe pomikala hladna fronta. Fronta obilnejših padavin ne bo prinesla, bo pa po nižinah rahlo deževalo, v višjih legah pa snežilo. Za njo se bo hitro vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka in od nedelje naprej bomo v Srednji Evropi deležni veliko sončnih žarkov. Zelo mrzel zrak se bo jutri zadrževal nad Skandinavijo, kjer bo občasno rahlo snežilo.

Dopoldne bo deževalo na severu, v nadaljevanju dneva pa se bodo rahle padavine razširile nad vso Slovenijo. Popoldne bo dež že slabel in do večera v glavnem že ponehal. Prehodno bo zapihal SV veter, burja na Primorskem se bo prebudila šele v noči na soboto. Bo pa za nekaj stopinj manj toplo. V osrednji in južni Sloveniji se bo še ogrelo nad 15 stopinj, medtem ko bo ‘hladneje’ vse od Prekmurju do Gorenjske, od 8 do 9 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri oblačno. Pojavljati se bodo začele padavine, sprva bo snežilo le nad 1500 metrov, ob koncu padavin pa se bo meja sneženja spustila do okoli 1000 metrov. Proti večeru bo sneženje postopno ponehalo. Večji del dneva bo še pihal JZ veter, popoldne pa se bo obrnil na SV veter. Na 1500 metrov bosta sredi dneva +2 stopinji, na 2500 metrov pa -2 stopinji Celzija.

Sobota bo oblačna. Pojavljale se bodo rahle padavine, večinoma v obliki poloh, meja sneženja bo na okoli 1000 metrov. Hladno bo, dnevne temperature bodo le malce nad 5 stopinj. Do nedeljskega jutra se bo zjasnilo, zato se bo do jutra temperatura spustila pod ničlo. Dan bo sončen, ogrelo se bo do 10 stopinj. Sončen bo tudi začetek prihodnjega tedna, jutra bodo hladna, popoldnevi pa prijetno topli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj