V gore popoldne, tudi sicer vroča nedelja

V gore popoldne, tudi sicer vroča nedelja

-
0 437

Slovenijo je v višinah preplavil toplejši in zrak. Najbolj se je ogrelo na JV Slovenije, kjer je bilo do 34 stopinj, v večjem delu Slovenije pa je bilo nekje 32, 33 stopinj Celzija. Jutri bo nekoliko manj vroče, bo pa zato v ponedeljek zelo vroče, ko nas bo ponovno dosegel vroč in bolj suh afriški zrak.

Dopoldne bo predvsem na severu še precej oblakov, v gorskem svetu lahko nastane kakšna ploha. Sredi dneva se bo povsod zjasnilo, največ sonca bo jutri na Primorskem, tukaj bo sončno že od jutra.  In ogrelo se bo do 35 stopinj. Tudi drugje bo vroče, s temperaturami od 30 do 32 stopinj Celzija. Pod 30 bo le na Gorenjskem, a še vedno toplih 27 stopinj.

Razmere v gorah bodo malce neobičajne, saj bo več oblakov dopoldne, pojavi se lahko kakšna ploha. Popoldne pa bo sončno in suho, v nižjih plasteh bo pihal šibak JV veter, v visokogorju pa šibak JZ veter. Kakšna stopinja manj bo kot danes, na 1500m bo okoli 18 stopinj, 1000m višje jih bo 13.

V noči na ponedeljek se bo v večjem delu Slovenije uspelo ohladiti pod 20 stopinj, bo pa zato čez dan zelo vroče, ko bo sončno, zapihal bo JZ veter in temperaturo pognal vse do 35 stopinj, lokalno pa bo še kakšna stopinja več. V noči na torek nas bo od severa preplavil občutno hladnejši zrak. Nastalo bo nekaj ploh in neviht, a količina padavin bo majhna. Jutro bo še toplo, najvišje dnevne temperature pa bodo okoli 27 stopinj.  Sreda bo deloma jasna, deloma oblačna in suha. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem burja. Zjutraj bo okoli 16, popoldne dobrih 25 stopinj.