četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaNepravilno čez cesto v nesrečo

Nepravilno čez cesto v nesrečo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 11. 3. in 14. 3. intervenirali v 164 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 550 klicev.

O prometni nesreči na Belokranjski cesti v Novem mestu so bili policisti obveščeni 13. 3. ob 20.13. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 28-letni voznik, ki je pripeljal iz smeri Metlike, trčil v 19-letno peško, ki je izven prehoda za pešce nepravilno prečkala cesto. Hudo poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

13. 3. nekaj pred 21. uro se je zgodila prometna nesreča na Andrijaničevi cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 44-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in se
z vozilom prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreča na prehodu ceste čez železniško progo

11. 3. ob 7.30 smo bili obveščeni, da je v naselju Štefan pri Trebnjem vlak trčil v osebni avtomobil. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na prehod ceste čez železniško progo v trenutku, ko je iz smeri Novega mesta pripeljal potniški vlak. Vlak je trčil v zadnji del avtomobila, katerega je odbilo preko proge. 21-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Avto zdrsnil v Krko

O prometni nesreči pri Otočcu smo bili obveščeni 11. 3. nekaj pred 13. uro. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 74-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal iz smeri Rateža. Na Otočcu je zapeljal s ceste na brežino, avto pa je zdrsnil v Krko. Voznik in potnica nista bila poškodovana, mimoidoči so ju rešili iz vozila, gasilci so iz vode potegnili
tudi avtomobil.

Vlomi in tatvine

Med 27. 2. in 11. 3. je v Semiču nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Na območju Medvedjeka (PP Trebnje) je 11. 3. nekdo skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je med 12. 3. in 13. 3. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik, v katerem so bili čevlji. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za okoli 560 evrov.

V okolici Kostanjevice na Krki je v noči na 13. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago, kosilnico in kompresor. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V Prilozju na območju PP Metlika je 13. 3. med 18. in 21. 30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 200 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča