Tudi torek bo nestabilen

0
850

Nevihte se bodo razširile nad Slovenijo, več jih pričakujemo v vzhodni polovici države. Razmere v ozračju bodo omogočale tudi nastanek večjih nevihtnih sistemov, ki se bodo od zahoda pomikali proti vzhodu. Ob tem bodo glavno nevarnost predstavljali močnejši nalivi in sunki vetra, pojavila se bo lahko tudi toča, ki pa naj ne bi dosegala večjih dimenzij. Spremljate radarsko sliko padavin ARSO – TUKAJ.

Kljub temu, da bo k nam že dotekal hladnejši zrak, pa se to zjutraj na temperaturah po nižinah še ne bo poznalo. Na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, se bo živo srebro marsikje le za krajši čas spustilo pod 25 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo od 18 od 20, na SZ-du pa 16 st. C. V torek bodo sončna obdobja pogosto prekinjali oblaki. Skozi ves dan bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Več neviht bo popoldne, ko se bo lahko spet razvilo kakšno neurje. Na Primorskem bo vroče, ob šibki burji bo do 34 st. C. Drugod bodo temperature bolj znosne. Pričakujemo od 24 do 28 st. C.

Vreme ne bo primerno za daljše pohodniške ture, saj bo ozračje nestabilno. Oblačno bo in megleno s plohami, ki bodo nastajale že zjutraj in dopoldne, še več jih pričakujemo sredi dneva in popoldne. Možne bodo tudi posamezne nevihte z nalivi in sodro.

Sreda bo sončna. Povsem brez oblakov sicer ne bo šlo, a bodo nevihte večji del dneva tudi nad hribi malo verjetne, možnost za njihov nastanek se bo nekoliko povečala šele proti večeru. V četrtek bomo imeli več sivine kot modrine. Dopoldne bo v večjem delu Slovenije prehodno rahlo deževalo, popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Ob koncu tedna bo ozračje spet bolj stabilno. Pričakujemo lahko več sonca in temperature malo pod 30 st. C. (Rok Nosan)