četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaNeprijavljena javna prireditev in ostale kršitve

Neprijavljena javna prireditev in ostale kršitve

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Krški policisti v nadzoru ugotovili številne kršitve

Policisti PP Krško so v zadnjem obdobju prejeli več klicev občanov zaradi kršitev javnega reda in miru v okolici enega izmed gostinskih lokalov. Minuli konec tedna so policisti skupaj s predstavniki zdravstvenega inšpektorata opravili nadzor. Ugotovili so, da v lokalu poteka javna prireditev, ki ni prijavljena in s tem niso zagotovljeni ukrepi za zagotavljanje varnosti na prireditvi. Na prireditvi je bilo prisotnih
veliko mladostnikom, katerim je ponudnik točil alkoholne pijače, prav tako je bilo v notranjosti lokala ugotovljenih več kršitev povezanih z uporabo tobačnih izdelkov. Policisti bodo zoper izvajalce uvedli ukrepe zaradi kršitev določil Zakona o javnih zbiranjih in Zakona o varstvu javnega reda in miru, zdravstveni inšpektorat pa bo uvedel ukrepe iz svoje pristojnosti.

Vlomi in tatvine

Med 2. 2. in 6. 2. je na Mirni nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

V naselju Loke na območju PP Krško je med 31. 1. in 6. 2. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča