Nesreča dveh pijanih voznikov, vlomi, prestregli 191 ilegalcev

0
1322

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 25. 11. in 28. 11. intervenirali v 170 nujnih primerih. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 31-ih
kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume
kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Poškodovana potnica na motorju

Policisti PP Krško so bili 25. 11. okoli 16. ure obveščeni o padcu motorista na območju Orehovca. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal na brežino in se prevrnil. Lažje poškodovano 18-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Motoristu, ki je vozil neregistriran motor, bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Oba udeleženca nesreče pod vplivom alkohola

26. 11. nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Sel pri Dobovi. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 35-letni voznik, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trči v avtomobil 58-letnega voznika. Policisti so še ugotovili, da sta oba udeleženca nesreče pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, 58-letni voznik pa 0,58 miligramov. Odvzeli so jima vozniški dovoljenji, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 26. 11. smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Rake. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V naselju Dobrava na območju PP Trebnje je v noči na 25. 11. nekdo iz odklenjene garaže stanovanjske hiše odtujil dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Na območju Gabrja (PP Novo mesto) je med 18. 11. in 25. 11. neznanec skozi vrata vlomil v zidanico. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V Dolnji Težki Vodi na območju PP Novo mesto je v noči na 26. 11. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi garažna vrata vlomil v
stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2100 evrov škode.

V Dolenjih Ponikvah je 26. 11. popoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil zlato verižico. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 700 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 25. 11. in 28. 11. na območju PP Brežice (Loče, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Brežice, Grič, Dobova) izsledili in prijeli 81 državljanov Rusije, 38 državljanov Indije, 29 državljanov Kube, 23 državljanov Sirije, devet državljanov Pakistana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Maroka, tri državljane Afganistana in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.