ponedeljek, 22 aprila, 2024
DomaKronikaNesreče in kršitve javnega reda in miru

Nesreče in kršitve javnega reda in miru

Policisti PU Nm so obravnavali tri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in tri z materialno škodo.

Dopoldne se je na Andrijaničevi cesti v Novem mestu, v krožišču »Tabletka«, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil lažje poškodovan kolesar. Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letna voznica osebnega avtomobila spregledala 61-letnega kolesarja, ki je prečkal vozišče po označeni kolesarski stezi. Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli na novomeški urgenci, policisti pa so voznici osebnega avtomobila napisali plačilni nalog. Pri nobenem od njiju niso ugotovili prisotnosti alkohola. Sočasno z obravnavo prometne nesreče pa je neprevidni 70-letni voznik povozil in poškodoval troznak (triopan), s katerim so policisti označili območje prometne nesreče in je bil namenjen opozarjanju voznikov na izredni dogodek na cesti.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so popoldne na Lazah obravnavali prometno nesrečo z lažje poškodovano sopotnico. Kot kaže je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na levo in trčil v ograjo. Voznik jo je odnesel brez poškodb, sopotnica pa se je lažje poškodovala.

Sevniški policisti so zvečer obravnavali prometno nesrečo 14-letne voznice kolesa z motorjem (mopeda). Pri vožnji ji je zaradi domnevne vožnje preblizu desnemu robu spodneslo zadnje kolo zaradi peska. Ko je padla, se je lažje poškodovala, na urgenco pa so jo pripeljali starši.

S skuterjem vijugal po cesti

Krški policisti so dopoldne na Drnovem obravnavali 39-letnega voznika skuterja, ki je pred tem vijugal po avtocesti. V postopku so ugotovili, da je imel počeno pnevmatiko, kar je uredil na bencinskem servisu na Drnovem. Policisti so ga še opozorili na uporabo čelade, saj so na številko 113 pred tem prejeli klic, da se vozi brez čelade (na vožnji pa ni bil zaloten).

Zasegli dva avtomobila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj po trinajsti popoldne so policisti v Leskovcu pri Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da nezanesljivi vožnji verjetno botruje alkohol –  indikator alkoholiziranosti se je ustavil pri 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Da bo mera polna, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu osebni avtomobil zasegli.

Zvečer so policisti v Krškem ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, veljavnost prometnega dovoljenja pa mu je potekla. Avto so mu zasegli.

Kršitve javnega reda

V zadnjih 24-tih urah so policisti obravnavali šestnajst različnih kršitev javnega reda, od tega sedem kršitev javnega reda in miru na javnem kraju.

Na Studencu je okoli poldneva manjši pes ugriznil pismonošo. Pri raznašanju pošte se je zakadil v pismonošo, ko je ravno odlagal pisma v poštni nabiralnik stanovanjske hiše, kjer trenutno sicer nihče ne prebiva. Ko ga je želel odgnati, ga je ugriznil v prst. Lažjo poškodbo so mu oskrbeli v sevniškem zdravstvenem domu, policisti pa še iščejo lastnika manjšega psa, črno- sive barve, krajših dlak.

Dopoldne, nekaj pred deveto, so morali brežiški policisti posredovati zaradi prijave nadlegovanja in groženj gostom gostinskega lokala v bližini železniške postaje. Domnevni 42-letni kršitelj je iz kraja pred prihodom policistov že odšel, a so ga izsledili in mu bodo napisali plačilni nalog. Isti kršitelj bo dobil še en plačilni nalog, ker se je še enkrat podobno obnašal zvečer v drugem gostinskem lokalu v Brežicah.

Ponoči, nekaj pred drugo uro, so novomeški policisti zaradi glasne glasbe ukrepali v Brezju. Tam je 64-letnik predvajal glasno glasbo in s tem motil okolico. Policisti so zagotovili javni red in mir, osebe pa napotili na nočni počitek.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča