nedelja, 19 maja, 2024
DomaKronikaNesreče in padci kolesarjev

Nesreče in padci kolesarjev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 28. 7. in 31. 7. posredovali v 245 nujnih primerih.

Hudo poškodovan kolesar

29. 7. nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni, da reševalci oskrbujejo kolesarja, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči v Logu pri Žužemberku. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 62-letni moški kolesaril iz smeri Sel pri Šumberku. Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, padel in se hudo poškodoval. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Padca kolesarjev

29. 7. nekaj po 19. uri je v Malencah na območju Kostanjevice na Krki padla in se lažje poškodovala kolesarka. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 20-letna kolesarka zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izgubila oblast nad kolesom, trčila v kolesarja, ki je peljal pred njo, in padla. Oskrbeli so jo reševalci in odpeljali v bolnišnico.

O padcu kolesarja so bili 30. 7. nekaj pred 20. uro obveščeni tudi šentjernejski policisti. Po prvih ugotovitvah je mladoletnik kolesaril na območju Velikega Bana, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. O ugotovitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost

V noči na 29. 7. so bili obveščeni o prometni nesreči v Šmarjeških Toplicah. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 27-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v betonski oporni zid. Povzročiteljica se je nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so jo v bolnišnici. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Izsiljevanje prednosti

29. 7. okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh avtomobilov v kraju Pijavice, na cesti med Tržiščem in Mokronogom. Sevniški policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 59-letni voznik, ki je odvzel prednost 19-letnemu vozniku. Lažje poškodovana voznika in potnico iz vozila 59-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Za nesrečo odgovoren motorist

Črnomaljski policisti so bili 29. 7. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Gabrom in Rožnim Dolom. Opravili so ogled in ugotovili, da je 60-letni motorist zaradi vožnje po levi izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 33-letne voznice. Motorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola, je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Črnomelj so v noči na 30. 7. na cesti med Kvasico in Črnomljem zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila VW polo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Kanižarici, kjer je ustavil. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 61-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča