četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaNesreče in požari

Nesreče in požari

Ob 15.35 uri sta v Cegelnica v Novem mestu trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, ki so jo reševalci NMP ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Požari v stanovanjskih stavbah

29. 3. 2023 ob 9.29 je v naselju Sejenice, občina Trebnje, v starejši hiši zagorela električna kosilnica. Požar so pred prihodom gasilcev pričeli gasiti domači, dokončno pa so ga pogasili  gasilci PGD Trebnje, Čatež pod Zaplazom, Občine, Šentlovrenc, Trebanjski Vrh in Velika Loka, ki so še prezračili zadimljene prostore in pregledali objekt.

Požari na sredstvih cestnega prometa

29. 3. 2023 ob 14.59 je pri naselju Lutrško selo, občina Novo mesto, gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, odklopili akumulator in vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

Delovna nesreča

29. 3. 2023 ob 16.56 se je pri naselju Čelevec, občina Šmarješke Toplice, pri delu v gozdu poškodoval občanka. Gasilci PGD Zbure so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari v naravi oziroma na prostem

29. 3. 2023 ob 17.08 sta v bližini odcepa za naselje Hudo, občina Novo mesto, goreli suha trava in grmičevje na površini okoli 2500 kvadratnih metrov. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na dveh lokacijah pogasili.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča