Nesreče, pijani, oškodovani, ilegalci

0
1166

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 27. 11. in 30. 11. intervenirali v 118 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 441 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

29. 11. nekaj pred 21. uro se je zgodila prometna nesreča med Sevnico in Konjskem. Sevniški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal iz smeri Konjskega, pri Radni zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovano potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pri izstopanju iz vozila se je hudo poškodovala

O prometni nesreči na Prisojni poti so bili novomeški policisti obveščeni 28. 11. okoli 18. ure. Ugotovili so, da je 75-letna voznica parkirala avtomobil na dvorišču stanovanjske hiše. Ob izstopanju se je avtomobil pričel premikati, ker ni dovolj potegnila ročne zavore, ženska pa je padla in se huje poškodovala.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v naselju Rajec so brežiški policisti 18. 11. okoli 18.30 ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 26-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Lažje poškodovan voznik osebnega avtomobila

Policisti PP Šentjernej so bili 27. 11. nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči pri Mršeči vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so 29. 11. popoldne v Libni ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Odrgi na območju PP Trebnje je nekdo skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V noči na 28. 11. je v Žužemberku nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil motorne žage. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Čadraže na območju PP Šentjernej je 29. 11. zvečer nekdo iz obore odtujil ovco.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 29. 11. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila grških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontroli in pri pregledu tovornega vozila odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krškega izsledili in prijeli šest državljanov Kitajske, na območju Dvora dva državljana Maroka in pri Jugorju pri Metliki štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj