ponedeljek, 18 marca, 2024
DomaKronikaNesreče, pijani za volanom, z gorečimi gumami, ilegalci

Nesreče, pijani za volanom, z gorečimi gumami, ilegalci

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

O prometni nesreči v bližini Dola pri Trebnjem smo bili obveščeni okoli 9.30. Trebanjski policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja
so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ni upošteval znakov policistov

Okoli 18. ure nas je občan obvestil o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Trebnjem in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in ga ustavljali s pomočjo svetlobnih in zvočnih signalov. Znakov policistov kršitelj ni upošteval, nadaljeval je z vijuganjem po vozišču in zapeljal v Prapreče, kjer je avtomobil ustavil. 70-letnemu kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili
preizkus. Opravljanje preizkusa je odklonil, prav tako ni sodeloval v postopku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola vozil s praznimi pnevmatikami

Prav tako okoli 18. ure smo bili obveščeni o vozniki osebnega avtomobila, ki naj bi nevarno vozil po Šmarješki cesti, gorela naj bi mu guma vozila. Policisti so voznika izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Ugotovili so, da je najverjetneje že dalj časa vozil s praznimi pnevmatiki, zato se je izpod koles kadilo. Med postopkom je 68-letni kršitelj žalil policiste in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni
predlog.

Vlomi in tatvine

V noči na 19. 10. je na Hrastu pri Jugorju nekdo iz gostinskega lokala odtujil okoli 400 evrov. Okoliščine policisti še preverjajo.

V Srednjem Grčevju je v noči na 19. 10. neznanec na parkirnem prostoru stanovanjske hiše vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 20. 10. je v Šentjerneju nekdo vlomil v prodajalno. Policisti okoliščine vloma še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Balkovcev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli sedem državljanov Afganistana, v Dragatušu državljana Maroka, na območju Miličev (PP Črnomelj) tri državljane Afganistana, v Podgračenem (PP Brežice) štiri državljane Afganistana in na Obrežju štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

 

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča