sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaNesreče, poškodovani, močno pijani, oškodovani, ilegalci

Nesreče, poškodovani, močno pijani, oškodovani, ilegalci

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. 9. in 13. 9. intervenirali v 208 nujnih primerih.

Sevniški policisti so bili 10. 9. okoli 16. ure obveščeni o povoženju peške v Sevnici. Ugotovili so, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 13-letno peško, ki je prečkala cesto. Huje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. oper povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nesreči povzročila kolesarja

O prometni nesreči na cesti med Gradacem in Krasincem so bili metliški policisti obveščeni 10. 9. nekaj po 16. uri. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 24-letni kolesar vozil v smeri proti Gradacu, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 73-letni voznik osebnega avtomobila. Voznik avtomobila naj bi opazil, da je kolesar vozil po sredini vozišča,
pospeševal in ga s pogledom, usmerjenim v tla ni opazil. Voznik se je umikal na skrajni desni rob vozišča, večkrat potrobil in ustavil vozilo, kolesar, ki je imel na ušesih nameščene slušalke, pa je nadaljeval z vožnjo, trčil v avtomobil, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

O padcu kolesarja so bili 12. 9. okoli 18. ure obveščeni tudi trebanjski policisti. Ugotovili so, da je 35-letni moški kolesaril po lokalni cesti med Iglenikom in Mrzlo Lužo, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Kolesar, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola (2 g/kg). O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nesreči na avtocesti huje poškodovan potnik

11. 9. okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča v križišču, na izvozu z avtoceste Novo mesto – vzhod. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je nesrečo povzročila 30-letna voznica osebnega avtomobila iz Nizozemske, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Huje poškodovanega potnika v vozilu povzročiteljice so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznico so podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Povzročitelju nesreče zasegli avtomobil

Policisti PP Sevnica so bili 10. 9. nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki je ustavil pred njim. Povzročitelja, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče s 3,1 promili alkohola

O prometni nesreči na območju Mirne so bili trebanjski policisti obveščeni 10. 9. nekaj po 15. uri. Ugotovili so, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnito ograjo mostu. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,52 miligramov alkohola. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Ford focus so mu zasegli in o številnih kršitvah, za katere je predvidena globa v višini
2.820 evrov, z odbolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi motorist

Črnomaljski policisti so bili 11. 9. nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Vrčic. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 31-letni motorist ob prehitevanju treh vozil izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko levega roba vozišča, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,34 miligramov alkohola.

Kršitelj z 2,8 promili alkohola

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v okolici Šentjerneja 12. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Zoper 46-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,33 miligramov alkohola, bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine

Iz hleva v Zameškem je v noči na 10. 9. nekdo odtujil tele in lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

V noči na 10. 9. je na Gubčevi ulici v Brežicah neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Renault clio, črne barve, registrskih oznak KK FN-320. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi vozila.

10. 9. dopoldne je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše na območju Medvedjeka odtujil kmetijski traktor znamke Zetor 72, rdeče barve, registrskih oznak NM J6-04.

V Prelesju na območju Šentruperta je v niči na 10. 9. nekdo z neregistriranega osebnega avtomobila odtujil katalizator.

V Žabji vasi v Novem mestu je v niči na 11. 9. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 11. 9. je na Dvoru neznanec skozi vrata vlomil v dva lokala in odtujil menjalni denar. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Trebelnem je v noči na 11. 9. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denar in štiri bančne kartice. S tremi karticami je storilec opravil dvig denarja na bankomatu in lastnico oškodoval za okoli
1500 evrov. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno še v drugi parkiran avtomobil, iz katerega pa storilec ni ničesar odtujil.

V Šmalčji vasi na območju PP Šentjernej so v noči na 11. 9. neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in odtujili okoli 600 kg odpadnih kovinskih izdelkov.

V Dolenjem Kamenju na območju PP Novo mesto je v noči na 11. 9. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Jesenicah na območju Brežic je med 6. 9. in 11. 9. neznanec odtujil žensko treking kolo znamke Balance 7000 srebrno oranžne barve.

Na Čatežu na območju PP Trebnje je 11. 9. okoli 21.30 nekdo na parkirnem prostoru vlomil dva avtomobila in odtujil okoli 600 evrov.

V Češči vasi je 12. 9. popoldne neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil okoli 40 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 10. 9. in 13. 9. na območju Preloke, Žuničev in Črnomlja (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 24 državljanov Afganistana, tri državljane Irana in državljana Gambije in na območju Dobove ter Čateža ob Savi in Dvorc (PP Brežice) 12 državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča