torek, 23 julija, 2024
DomaKronikaNesreče, poškodovani, oškodovani, vlomi, tatvine

Nesreče, poškodovani, oškodovani, vlomi, tatvine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. 6. in 14. 6. intervenirali v 248 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 897 klicev.

Povzročitelj nesreče brez veljavnega vozniškega dovoljenja

10. 6. nekaj pred 16. uro so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Tržišču. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 65-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. O kršitvah so z  obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Povzročitelj nesreče z 1,5 promili alkohola

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Butoraju so bili policisti PP Črnomelj obveščeni 11. 6. okoli 21.30. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 59-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v avtomobil 22-letne voznice. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršiteljem zasegli vozila

Črnomaljski policisti so 10. 6. med kontrolo prometa v Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila Renault kangoo. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik vozi pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Neregistriran avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

12. 6. so policisti PP Novo mesto na Belokranjski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Renalut scenic. Ugotovili so, da 28-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so 13. 6. okoli 22. ure med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili voznico osebnega avtomobila Citroen xara. Ugotovili so, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imela 0,20 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana kolesarja

Brežiški policisti so bili 12. 6. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo otroka, ki se je poškodoval pri padcu s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila med Gorenjem in Dolenji Pirošici, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. 12-letni otrok, ki je med vožnjo uporabljal kolesarsko čelado, se je pri padcu lažje poškodoval.

O padcu kolesarja na območju Gorjancev (med Miklavžem in Cerovim Logom) smo bili obveščeni 13. 6. dopoldne. Po prvih ugotovitvah policistov je 34-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in trčil v drevo. Huje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Traktorist v nesreči utrpel hude poškodbe

12. 6. nekaj pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča v Globočicah na območju PP Brežice. Policisti so ugotovili, da je 64-letni voznik kmetijskega traktorja vozil po lokalni cesti, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se večkrat prevrnil. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v
bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Hudo poškodovan potnik

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 12. 6. okoli 20.30 obveščeni o prometni nesreči v kraju Laze. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 18-letni voznik osebnega avtomobila peljal po klancu navzdol, zaradi
neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo poškodovanega 19-letnega potnika v vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

V Dolnji Lokvici na območju PP Metlika je 10. 6. nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalke, ki se je nahajala na vrtu ob hiši, vstopil skozi odprta vrata, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

S parkirnega prostora podjetja v Trebnjem je med 4. 6. in 10. 6. nekdo odtujil osebni avtomobil Toyota land crusier.

Med 4. 6. in 11. 6. je v Gorenji vasi pri Čatežu nekdo vlomil v garažo počitniške hiše in odtujil električni vrtalnik in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 150 evrov.

Na parkirnem prostoru na Čatežu na območju PP Trebnje je 11. 6. med 18. in 22. uro nekdo vlomil v pet osebnih avtomobilov in iz treh odtujil denar.

Na avtocestnem postajališču Zaloke je v noči na 12. 6. neznanec iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 600 litrov goriva.

Na Jelovcu, na območju PP Sevnica, je med 8. 6. in 12. 6. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil dve motorni žagi in dve kosilnici. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 13. 6. popoldne neznanec izkoristil odsotnost voznice in iz odklenjenega avtomobila odtujil denarnico.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja izsledili in prijeli pet državljanov Irana in štiri državljane Bangladeša ter na območju Slovenske vasi štiri državljane Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča