ponedeljek, 4 marca, 2024
DomaKronikaNesreče s hudimi poškodbami, nasilje, vlomi

Nesreče s hudimi poškodbami, nasilje, vlomi

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 18. 6. in 21. 6. intervenirali v 194 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 651 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, šest prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so
vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 71-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, kurjenja v naravnem okolju, sprožitev signalno varnostnih naprav, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Huda prometna nesreča na avtocesti

19. 6. nekaj po 5. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Dobruški vasi v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 23-letna državljanka Hrvaške, ki ni vozila po sredini voznega pasu, izgubila oblast nad vozilom, zapeljala levo in trčila v usek. Vozilo je po trčenju dvignilo, prebilo je žično ograjo in obstalo na strehi. Med prevračanjem je voznica padla iz vozila in obležala na odstavnem pasu. Hudo poškodovano so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Voznica hudo poškodovana

Sevniški policisti so bili 19. 6. dopoldne obveščeni, da reševalci oskrbujejo žensko, ki naj bi se hudo poškodovala v prometni nesreči. Ugotovili so, da je 39-letna voznica parkirala avtomobil na brežini v Zabukovju. Ker ni ustrezno zavarovala premikanja vozila, je vozilo pričelo drseti po pobočju. Potnik v vozilu jo je poskušal rešiti in jo potegnil iz
vozila, ob tem pa se je ženska hudo poškodovala. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Hude poškodbe kolesarja

19. 6. nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o padcu kolesarja v Bršljinu v Novem mestu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 45-letni kolesar peljal po pločniku, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Kolesar z 2,4 promili alkohola

19. 6. popoldne so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki se je poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Trebnje so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 31-letni moški kolesaril na območju Mirne, ob prečkanju ceste izgubil oblast nad kolesom in padel. Ugotovili so tudi, da je imel kolesar v litru izdihanega zraka 1,15
miligramov alkohola, okoliščine nesreče pa še preverjajo.

Prometna nesreča v Selih pri Dragatušu

Policisti PP Črnomelj so bili 18. 6. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil v Selih pri Dragatušu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je zaradi neprimerne varnostne razdalje nesrečo povzročila 39-letna voznica osebnega avtomobila. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v vozilu enega od udeležencev. Reševalci so ju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost obeh udeležencev

19. 6. nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Oklukove Gore (PP Brežice), kjer naj bi trčila voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila, ki je odpeljal s kraja nesreče. Poškodovanega 16-letnega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in izsledili 34-letno
voznico, ki je odpeljala s kraja. Med preiskavo so ugotovili, da je bil vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost obeh udeležencev, zato bodo zaradi kršitve obema izdali plačilne naloge. Voznici bodo izdali plačilni nalog tudi zaradi zapustitve kraja nesreče, z obdolžilnim predlogom pa bodo sodišče seznanili, da je 16-letni motorist vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Poškodovanih pet udeležencev nesreče

O nesreči med Čatežem ob Savi in Velikim Malencam so bili brežiški policisti obveščeni 20. 6. nekaj po 18.30. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovorna 32-letna voznica, ki je trčila v zadnji del avtomobila 24-letne voznice, ki je zmanjšala hitrost ob zavijanju levo. Lažje poškodovani voznici in tri potnike v vozilu 24-letne voznice so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Semiču so policisti 18. 6. nekaj po 19. uri ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Honda. Med postopkom so ugotovili, da 34-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega
zraka pa je imel 0,91 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti so v noči na 18. 6. v Čatežu ob Savi zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 44-letnemu vozniku. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Volkswagen passat so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznik pod vplivom alkohola

Sevniški policisti so 20. 6. popoldne pri Metnem vrhu ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi bodo z obdolžilnim
predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Ovadili osumljenca nasilja v družini

Policisti PP Krško so bili 20. 6. obveščeni o nasilju v družini v okolici Krškega. Takoj so odšli na kraj, zbrali obvestila in ugotovili, da je 39-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Zoper nasilneža bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Zaščitili žrtve in nasilnežu prepovedali približevanje

Sevniški policisti so 20. 6. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Sevnice. Ugotovili so, da je 58-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko in otroki. Zaščitili so žrtve, nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V Zagorici pri Dobrniču je v noči na 19. 6. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbo z denarnico in dokumenti. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

V noči na 19. 6. je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo vlomil v poslovni objekt in odtujil blagajno z denarjem in dokumente. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Med 18. 6. in 19. 6. je v Dolenjem Vrhpolju neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago in električni podaljšek. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Na območju Kostanjevice na Krki je 19. 6. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil bakren kotel za žganjekuho.

V noči na 20. 6. je na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Šentrupertu neznanec vlomil v kombinirano vozilo in v osebni avtomobil. Iz predala kombiniranega vozila je odtujil 10 evrov in iz osebnega avtomobila okoli 100 evrov. Z vlomi in tatvino je povzročil za okoli 1300 evrov škode.

V kraju Drama na območju PP Šentjernej je med 19. 6. in 20. 6. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil odeje in oblačila. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Brežiški policisti so 19. 6. popoldne posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Selih pri Dobovi. Ugotovili so, da je 82-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil družinske člane in jih nadlegoval. Tudi po prihodi policistov se ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršenja javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

V noči na 20. 6. je v naselju Drama na območju Šentjerneja 20-letni kršitelj motil javni red in mir, nedostojno se je vedel do prebivalcev naselja in razbijal inventar. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo Tujca so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana, na območju Jesenic (PP Brežice) državljana Indije, na območju Čateža ob Savi (PP Brežice) državljana Turkmenistana in na območju Tanče Gore (PP Črnomelj) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nesreča pri delu

Brežiški policisti so bili 18. 6. dopoldne obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki se je hudo poškodoval pri delu v gozdu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi do nesreče prišlo pri podiranju dreves, okoliščine nesreče pa policisti še preiskujejo. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča