Nesreče v gozdu, na cesti, morju, gorah

Nesreče v gozdu, na cesti, morju, gorah

-
0 958

Ob 18.41 je na cesti Dvor—Kočevje pred odcepom za Hinje, občina Žužemberk, padel motorist. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP, pomagali pri prenosu do reševalnega vozila, pomagali policiji in motor postavili na cestišče. Reševalci NMP ZD Novo mesto so ponesrečenca oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 14.36 se je pri naselju Škovec, občina Trebnje, pri delu v gozdu poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so občana oskrbeli na kraju in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Velika Loka so nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. O delovni nesreči so bili obveščeni policisti PU Novo mesto.

Ob 16.37 je na Grajski cesti v Kostanjevici na Krki voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci PGE Krško so zavaroval kraj prometne nesreče, odklopili akumulator. Poškodovanega voznika in sopotnika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Krško in jih odpeljali v urgentni center Brežice.

Ob 13.45 je policija od kolegov iz mednarodnega centra dobila obvestilo, da je na področju Male Ponce, občina Kranjska Gora, zdrsnil eden od dveh planincev. Posredovali so gorski reševalci GRS Rateče in posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS Brnik, ki je poletela na kraj dogodka in ugotovila, da se je nesreča zgodila na italijanski strani. Helikopter je nepoškodovano planinko prepeljali v dolino, po preminulega planinca pa so skupaj z italijanski reševalci odšli še gorski reševalci GRS Rateče.

Ob 18.00 so na kopališču v Strunjanu v občini Piran, iz morja izvlekli neodzivno osebo. Tamkajšnji reševalci iz vode, so nemudoma pristopili k oživljanju. Posredovala je tudi Prehospitalna enota Obala, ki je po prihodu na kraj dogodka tudi pristopila k oživljanju. Kljub takojšnji pomoči, je oseba umrla.