sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaNesreče v prometu, gozdu, doma, vlomi, pretep

Nesreče v prometu, gozdu, doma, vlomi, pretep

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 18. 3. in 21. 3. intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 529 klicev.
19. 3. okoli 14. ure se je zgodila prometna nesreča na Cankarjevi cesti v Metliki Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila v naselju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trči v betonski podporni zid. 38-letno potnico, ki je sedela na prednjem sedežu in je v trčenju utrpela hude telesne poškodbe, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnic. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval.

V nesreči poškodovan motorist

Policisti PP Sevnica so bili 20. 3. nekaj pred 10.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznice osebnega avtomobila v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 53-letna voznica osebnega avtomobila, ki se je vključevala na prednostno cesto in odvzela prednost 34-letnemu motoristu. Ta je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali

Policisti PP Brežice so v noči na 19. 3. med kontrolo prometa v Brežicah zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 30-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola os z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče z 2,2 promili alkohola

19. 3. okoli 21.30 je na cesti med naseljema Stranska vas in Ruperč vrh voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. 42-letni povzročitelj se v nesreči ni poškodoval, policisti pa so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,07 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelj pod vplivom alkohola

19. 3. okoli 21. ure je občan policiste PP Krško obvestil o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Krškem z agresivno in nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in 32-letnega kršitelja izsledili in ustavili. Izločili so ga iz prometa in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,56 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli tatove

20. 3. dopoldne so bili policisti obveščeni, da so neznanci na območju Mirne in prostorov podjetja odtujili električne vodnike in pobegnili. OKC je o tatvini obvestil vse policiste na našem območju. Policisti PP Novo mesto so pri Hudem ustavili avtomobil Renault kangoo, ki ga je vozil 61-letni voznik iz Brezja, v vozilu pa so bili še trije potniki. Med postopkom so ugotovili, da gre za tatove, ki so v avtomobilu prevažali ukradene vodnike. Vodnike so zasegli in jih vrnili oškodovancu. Zoper osumljence bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Poškodovan v pretepu

Črnomaljski policisti so 19. 3. v dopoldanskih urah posredovali zaradi pretepa med družinskimi člani v zasebnem prostoru na območju Semiča. Vzpostavili so javni red in mir in ugotovili, da je zaradi spora 35-letni moški s kovinsko palico udaril 34-letno oškodovanko. 36-letni moški je poskušal žensko zaščititi, storilec pa je proti njemu zamahnil z nožem in ga poškodoval po roki. Na kraj dogodka so poklicali zdravnico, ki je oskrbela poškodbe. Zoper 35-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Vlomi in tatvine

Med 17. 3. in 18. 3. je nekdo vlomil v ograjeno delovišče in iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V kraju Vrbina na območju PP Krško je v noči na 18. 3. neznanec skozi vrata vlomil v prostore podjetja. V notranjosti je vlomil v dva avtomata za pripravo toplih napitkov in odtujil kovance. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

Med 16. 3. in 18. 3. je v naselju Češnjevek na območju PP Trebnje nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, zaradi poškodbe vrat in dveh oken je lastniku povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Policisti PP Krško so bili 18. 3. okoli 15. ure obveščeni o poskusu vloma v naselju Kališovec. Opravili so ogled in ugotovili, da je storilec med krajšo odsotnostjo stanovalcev skozi vrata terase poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V hišo ni vstopil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V Prelesju na območju Šentruperta je 19. 3. med 18. in 22.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Z vlomom in tatvino je lastnico oškodoval za okoli 1500 evrov.

Med 19. 3. in 20. 3. je na Uršnih Selih nekdo iz kmetijskega objekta odtujil dve konjski sedli. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

V Veliki Loki je med 17. 3. in 20. 3. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in ročno uro. Lastnico je oškodoval za 1500 evrov.

Nesreča pri delu v gozdu

19. 3. nekaj pred 12. uro so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni o nesreči pri delu v gozdu med naseljema Brezova Reber pri Dvoru in Veliki Lipovec. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sta 71-letni in 46-letni moški v gozdu podirala drevesa. Ob padanju enega izmed dreves je veja zadela 71-letnika, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Hudo poškodovan moški

Policisti PP Šentjernej so bili 19. 3. okoli 14. ure obveščeni, da v Gorenjem Vrhpolju reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni moški čistil trosilec gnoja. Med čiščenjem je stal na delujočem trosilcu, takrat pa mu je spodrsnilo in je z nogami padel na rezila. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča