Nesreče, vlomi, tatvine, ilegalci

0
849

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 162 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 624 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 26 prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 23-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem pridržali kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali
sume kaznivih grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Padec motoristke

Trebanjski policisti so bili 11. 5. okoli 19. ure obveščeni o padcu motoristke v Selu pri Mirni. Opravili so ogled in ugotovili, da je 41-letna motoristka zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad motorjem, padla in se lažje poškodovala. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog.

Voznik pod vplivom alkohola

11. 5. zvečer je občan policiste opozoril na nezanesljivo vožnjo voznika kombiniranega vozila. Prometniki so kršitelja izsledili v Dolenji Težki Vodi in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.
43-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Račjem Selu je med 9. 5. in 10. 5. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil štiri motorne žage, sesalnik in kompresor. Lastnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.

V kraju Vrhovci je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov premoženjske škode.

Med 10. 5. in 11, 5, je v Srebrničah nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil vrtalni stroj, motorno žago, kombinirano kladivo in vibrator za beton. Podjetje je oškodovano za 1800 evrov.

11. 5. je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in v Zburah skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit.

V Prapročah na območju Trebnjega je med 9. 5. in 11. 5. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za 1300 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Na mejni prehod Obrežje je 10. 5. popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli dva državljana Pakistana in tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 10. 5. in 13. 5. izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Drašiči, Cerov Log in Kapele.
Policijski postopki s petimi državljani Alžirije, tremi državljani Egipta in dvema državljanoma Pakistana še niso zaključeni.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je 12. 5. popoldne na izstop iz Slovenije pripeljala voznica osebnega avtomobila znamke Maserati. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled osebnega avtomobila. Ugotovili so, da
so, da ima avtomobil prenarejene identifikacijske oznake in je bil konec meseca aprila ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli, voznika iz Italije in potnico iz Romunije pa pridržali. Danes ju bodo s kazensko ovadbo privedli
v postopek k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj