nedelja, 5 maja, 2024
DomaKronikaNesreče, vlomi, tatvine, pretep

Nesreče, vlomi, tatvine, pretep

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 16. 6. in 19. 6. posredovali v 244 nujnih primerih.

Posredovali zaradi pretepa
Brežiške policiste so v noči na 18. 6. poklicali na pomoč s prireditvenega prostora v Hrastju pri Cerkljah, kjer naj bi se pretepalo več oseb. Takoj so se odzvali in vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so identiteto petih vpletenih oseb, ki so bili pod vplivom alkohola, trem udeležencem pretepa so reševalci nudili prvo pomoč. Zoper 20-letnega kršitelja so policisti uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Na podlagi ugotovitev bodo zoper osumljence oziroma kršitelje ustrezno ukrepali.

Povzročitelj nesreče z 2,6 promili alkohola
16. 6. nekaj po 13. uri se je zgodila prometna nesreča v Orešju nad Sevnico. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in z avtomobilom obstal v potoku. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,27 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vijugal po cesti z dvema promiloma alkohola
Metliški policisti so bili 17. 6. okoli 17.30 obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki, vijugal po vozišču in z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, 52-letnega voznika iz Bosne in Hercegovine izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,97 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Bučki so sevniški policisti 17. 6. okoli 20. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 62-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nesrečah poškodovana motorista

16. 6. okoli 8.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika tovornega vozila na Biču. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren voznik tovornega vozila iz Bosne in Hercegovine, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 18-letnega voznika mopeda. Mopedist je po trčenju padel in se lažje poškodoval, oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog. Ukrepali so tudi zoper mopedista, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu moped in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O prometni nesreči v križišču na Ljubljanski cesti so bili novomeški policisti obveščeni 16. 6. okoli 13.30. Ugotovili so, da je 43-letni voznik osebnega avtomobila v križišču odvzel prednost 48-letnemu vozniku mopeda. Mopedist je zaviral, vendar je kljub temu prišlo do trčenja. Lažje poškodovanega 48-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Huje poškodovan kolesar

Policisti PP Krško so bili 16. 6. nekaj po 15. uri obveščeni o padcu kolesarja na Senovem. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 62-letni moški zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Reševalci so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Nevarnega voznika izločili iz prometa

16. 6. okoli 19.30 smo bili obveščeni, da naj bi voznik osebnega avtomobila BMW X6 vozil iz smeri Podhoste proti Podturnu, nepravilno prehiteval kolono vozil, se nevarno vključeval na svoj prometni pas in ni upošteval talnih označb. Na podlagi opisa so črnomaljski policisti kršitelja izsledili in ustavili. 21-letnemu vozniku so zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog.

Kršiteljema zasegli vozila

17. 6. okoli 11.30 so policisti med kontrolo prometa v Šmarjeti ustavili voznika osebnega avtomobila BMW. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Krško so v noči na 18. 6. v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Ford kuga. Med postopkom so ugotovili, da gre za 24-letnega kršitelja, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornih vozil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,39 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

16. 6. dopoldne je v prodajalni v Krškem nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz torbice odtujil denarnico z denarjem in osebnimi dokumenti. Torbico je oškodovanka brez nadzora odložila v nakupovalnivoziček.

V Gorenjih Kamencah na območju PP Novo mesto je v noči na 16. 6. nekdo iz nenaseljene stanovanjske hiše odtujil kolo z motorjem Tomos flekser, registrskih oznak NM 8A-B6 in meso iz zamrzovalne skrinje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.000 evrov.

V Orehovici na območju PP Šentjernej je v noči na 16. 6. neznanec vlomil v zajčnik in odtujil 11 zajcev.

V Šentjerneju je med 15. 6. in 16. 6. nekdo skozi vhodna vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil orodje, posodo z gorivom in ribiške palice. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 430 evrov.

V noči na 17. 6. je v Šentjoštu neznanec vlomil v počitniško hišo kosilnico, dva agregata, motorno žago, solarni akumulator, posodo z gorivom in orodje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2.500 evrov.

Na območju Muhaberja je v noči na 18. 6. nekdo odtujil več sadik krompirja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za sto evrov.

Na parkirnem prostoru v Zalogu je v noči na 18. 6. neznanec vlomil vn dva osebna avtomobila. Iz enega vozila je iz denarnice odtujil 350 evrov, iz drugega pa sončna očala.

Na delovišču v Šmarjeti je med 17. 6. in 18. 6. nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električne vodnike v vrednosti okoli 5.000 evrov.

V Velikih Malencah je v noči na 18. 6. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil električne vodnike in več steklenic in pločevink s pijačo. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 850 evrov.

Na delovišču na območju Sevnega (PP Novo mesto) je 18. 6. neznanec iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V kraju Senuše na območju PP Krško je v noči na 18. 6. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča