Nesrečo povzročil voznik avtobusa, ukradli kangooja

0
2663

Ob 16.33 so bili policisti PPP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, pri Dolenjem Podborštu pri Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 41-letni voznik avtobusa, ki je prehiteval kolono stoječih vozil, izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 51-letnega voznika. 24 potnikov na avtobusu in udeleženca se v nesreči niso poškodovali. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa. Kazenski zakonik določa, da se z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let kaznuje, kdor s kršitvijo predpisov o varnosti železniškega, ladijskega, zračnega prometa ali prometa na žičnicah ali javnem prevozu potnikov v cestnem prometu s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči nesrečo.

Tatvina

V noči na 12. 5. je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše v Bršljinu odtujil osebni avtomobil Renault kangoo temno rdeče barve, registrskih oznak NMH1-796. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi in dokumenti.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Metlike in Gradaca (PP Metlika) izsledili in prijeli štiri državljane
Afganistana, v Dobovi (PP Brežice) štiri državljane Kameruna, v Črnomlju dva državljana Afganistana in v Novem mestu osem državljanov Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj