Neumen kmet ima debel krompir, kaj pa naši politiki?

0
387

V Sloveniji se vedno nekaj najde oz. nekateri najdejo, da smo lahko spet skregani. In ne predstavljam si, da bi korona ukrepi po vsem svetu trajali še dlje. Očitno bom v Sloveniji v naslednjih letih spet okuženi s politično elito.

V Sloveniji smo priča zamaskirani zgodbi oz. poslu politične neiskrenosti oz. pomanjkljivih informacij za volilne upravičence. Že večkrat sem zapisal, da mi je povsem vseeno, kdo je politično vladajoči in to še vedno trdim in da spoštujem ljudi s posluhom, ki delajo dobro za vse, ki med drugim potrebujejo pomoč, tudi ob pandemiji. Živimo v tej krasni deželi, ki si jo nekateri lastijo, pa ne pri obdelovanju in negovanju le te, pač pa od daleč, s političnih funkcij.

A t.i slovenske zgodbe ponosa se po desetletjih ponavljajo: ta rdeči, ta beli, ta črni, ….., se je kdo od vseh teh kdaj zamislil in lotil prihodnosti, ne pa da se strankarsko eni in drugi spotikajo v polpreteklo zgodovino!?

Ne vem zakaj in koliko časa še. Imam pa občutek in seveda tudi poznavanje naših pomembnih politikov, ne glede na kateri strani so, da živijo v desno ali levem političnem prepričanju in predvsem v izobilju. Drugače povedano, daleč od realnosti ostalih nepolitičnih davkoplačevalcev, ki imajo državljansko pravico in tudi dolžnost.

In s koronavirusom, ki je bil v Sloveniji dokaj prizanesljiv, glede na svetovno razsežnost, imamo v Sloveniji korona – afere, kjer so posamezni slovenski pomembneži ‘okuženi’ in kjer bo inkubacijska doba dokazovanja trajala desetletja. Najverjetneje se bodo s tem soočali tudi njihovi potomci, tako kot zdaj s polpreteklo zgodovino ( torej spet vse znane barve, ki naj bi odražale določeno pripadnost sistemom). Upam da, čez več desetletji kasneje o tem ne bodo polagali račune in bodo stremeli sedanjosti, prihodnosti in predvsem normalnemu sobivanju.

In: krompir vseeno lahko dozori, ne glede na to, če ga je sejal nekdo leve ali desne politične opcije. Ampak za njivo je nekdo skrbel. Kdo? To pa je vprašanje za vse, ki radi dobro jeste. Neumen kmeti ima debel krompir, kaj pa naši politični izvoljenci oz.  koliko časa bo ta kmet še delil svoj krompir? 😉

(krompir je steber ljudske prehrane in je četrto najpomembnejše živilo na svetu)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj