Z našimi bralci našli ukradeno Toyoto v Beli krajini

0
3505

Poročali smo, da so neznanci v noči na sredo v Novem mestu ukradli osebno vozilo, kombi, Toyota proace. Po naših neuradnih informacijah pa so policisti vozilo našli, s pomočjo naših bralcev. Po naših informacijah so vozilo opazili v Beli krajini, na območju Vranovičev pa so policisti dva mladeniča v vozilu prestregli, v neposredni bližini gasilskega doma.

Po naših neuradnih informacijah sta bila pri dejanju pridržana dva mlajša moška. Eden iz tako imenovane ‘okolice mesta,’ spet drugi pa naj bi ravno prišel iz t.i. prevzgojne institucije oz. zapora.

Čemu kraja vozila in zakaj proti Beli krajini? Ugibamo. Vprašanja smo naslovili na pristojne na PU Novo mesto. Poslali so odgovor:

Novomeški policisti so bili v jutranjih urah obveščeni, da je v noči na 12. 6. nekdo s parkirnega prostora stanovanjske hiše v Novem mestu ukradel osebni avtomobil znamke Toyota. Oškodovanec je avtomobil pustil odklenjen, v njem pa kontaktne ključe. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za najdbo vozila, o tatvini so bili obveščeni tudi policisti drugih policijskih postaj. V večernih urah so v Vranovičih našli ukraden avtomobil in prijeli 26-letnega moškega z območja Črnomlja, osumljenega kaznivega dejanja tatvine. Osumljenca so pridržali in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja. Avtomobil so zasegli, po
zaključenem postopku pa ga bodo vrnili oškodovancu.

Občanom ponovno svetujemo, da ključev ne puščajo v vozilih. Vozila naj zaklepajo tudi v primeru, da so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš. Ključe naj hranijo na varnem mestu. Tudi kolesa in mopede naj hranijo v garažah ali podobnih objektih in vrata objektov zaklepajo. Z upoštevanjem osnovnih samozaščitnih ukrepov bodo na ta način bistveno zmanjšali tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj