sobota, 18 maja, 2024
DomaKronikaNeurje: drevo padlo na avtomobil, voznik umrl

Neurje: drevo padlo na avtomobil, voznik umrl

Uprava za zaščito in reševanje na svoji spletni strani poroča o številnih intervencijah. Ob 20.51 je v Solčavi med divjanjem neurja manjše drevo padlo na mimo vozeče osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Solčava, ki so pričeli z oživljanjem voznika, gasilci PGD Luče in Nazarje pa so sočasno zagotovili nemoteno prevoznost ceste za reševalno vozilo. Kljub hitremu odzivu in trudu vseh reševalnih ekip je oseba zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka.

Dejan nam je poslal video burnega vremenskega dogajanja nad Celjem. Pogled z Dolenjske proti celjski kotlini.

Neurje z močnim vetrom je podiralo drevesa tudi v Celju, Podčetrtku in Šentjurju, od koder poročajo tudi o več pretrganih električnih vodnikih. V občini Šmarje je zaradi močnega vetra drevo padlo na streho stanovanjske hiše in razkrilo streho gospodarskega poslopja.

Zagorelo je v Kačjem Dolu v občini Rogaška Slatina. Zaradi udara strele je požar zajel ostrešje gospodarskega poslopja v izmeri 20 x 10 metrov. Gasilci so požar uspeli omejiti in pogasiti, nato pa so iz objekta premetali okoli 5 ton sena. Ogenj je v celotni uničil ostrešje objekta in shranjeno krmo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča