petek, 29 marca, 2024
DomaVremePonekod pozeba

Ponekod pozeba

Noč bo jasna in ozračje se bo hitro ohlajalo. Mraz bo najbolj pritisnil v višjeležečih alpskih dolinah ter na planotah Notranjske in Kočevske, kjer se bo živo srebro spustilo do -7 st. C. V nižjih delih vzhodne in osrednje Slovenije bodo temperature od -3 do 0, kakšna stopinja pod ničlo bo verjetno tudi v zatišnih legah Primorske, medtem ko bo ob morju 2 stopinji nad ničlo.

Dopoldne bo povsod sončno, popoldne pa bodo predvsem vzhodno in severno Slovenijo prekrili kopasti oblaki. Nastalo bo nekaj ploh, ki bodo lahko kljub razmeroma visokim temperaturam tudi po nižinah snežne. Spet se bo krepil severni veter. Na Goriškem se bo ogrelo do 14 stopinj, kakšna stopinja manj bo ob morju. V osrednji in JV Sloveniji bo okoli 11 stopinj. Hladneje bo na severu Slovenije, kjer bo od 6 do 9 st. C.

V gorah bodo jutri temperature ves dan globoko pod ničlo. Najhladnejši zrak se bo zadrževal na območju Pohorja in vzhodnih Karavank, kjer bo ledišče na nadmorski višini okoli 800 metrov. Torkovo dopoldne bo sončno. Sredi dneva se bo oblačnost povečala in nekateri vrhovi se bodo lahko zavili v meglo. Ob okrepljenem severnem vetru bo nastalo nekaj snežnih ploh.

Tudi v sredo bodo sončna obdobja pogosto prekinjali oblaki. Zjutraj bo v zatišnih legah še zmrzovalo, čez dan pa bo pobudo prevzel toplejši JZ veter. Pod njegovim vplivom bo v četrtek na vzhodu še nekaj sonca. Drugod bo oblačno. V hribih bo popoldne že lahko padlo nekaj kapelj dežja. Podobno vreme bomo imeli tudi v petek, v noči na soboto ali v soboto čez dan pa se bodo padavine okrepile in razširile nad vso državo. (Rok Nosan)

(foto: DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča