četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeNevihtna sezona je odprta, ampak v naslednjih dneh brez

Nevihtna sezona je odprta, ampak v naslednjih dneh brez

Nevihtna sezona je uradno odprta, glede na ostala leta se je letos začela nekoliko kasneje, a kljub temu, je nihče ne pogreša. Tudi v nedeljo popoldne je marsikje zalivalo in tudi klestilo, spet drugje pa ni padla niti kaplja. V prihodnjih dneh dogajanje v ozračju ne bo tako burno, saj bo nad nami občutno hladnejši zrak in zato ne bo na voljo dovolj energije za razvoj močnejših neviht.

Predvsem v prvem delu noči bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte, ki jih bo več na severu in vzhodu Slovenije, na Primorskem in Notranjskem bo suho. Proti jutru bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale, a bo ostalo oblačno. Pihal bo šibak SV veter, na Primorskem šibka burja. Zjutraj ne bo hladno, na severu bo okoli 10 stopinj Celzija, v osrednji in JV bo 12, še stopinja več bo na Primorskem.

Ponedeljek bo oblačen z občasnimi manjšimi padavinami, ponekod bo ostalo povsem suho. Neviht ne pričakujemo, količina padavin bo zato povsod majhna. Veter v notranjosti bo oslabel, na Primorskem, kjer bo lahko nekaj sončnih žarkov, pa bo pihala zmerna burja.
Ohladitev bo najmanj izrazita na Primorskem, kjer bo nad 20 stopinj. V preostalem delu Slovenije bo za več kot 5 stopinj bolj sveže, najvišje dnevne temperature bodo od 16 na Gorenjskem do 18 stopinj na JV Slovenije.

V ponedeljek se bo predvsem v sredogorju ohladilo, na 1500 metrov bo okoli 6 stopinj, na 2500 metrov bo stopinja nad ničlo, kar pomeni, da bo tudi po najvišjih vrhovih prevladoval dež, občutneje se bo v visokogorju ohladilo šele sredi tedna. Ponedeljek bo v gorah oblačen in meglen z občasnim dežjem.

Kot trenutno kaže bo torek edini suh dan v prihodnjem tednu. Večinoma oblačno bo, le tu in tam bo skozi oblake posijalo sonce, dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj. Sreda bo oblačna, padavine se bodo čez dan od zahoda razširile nad vso Slovenijo, še nekoliko hladneje bo. Oblačno in deževno vreme bomo imeli tudi v drugi polovici tedna, nekaj več padavin bo na severu in vzhodu. Dnevne temperature bodo nizke za prvo polovico maja. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča