Nezakoniti prehodi za učenje geografije? Prestregli 173 ilegalcev

0
763

V zadnjem letu se je precej spremenil popis ljudi, ki nezakonito prečkajo mejo oz. prihajajo iz drugih držav kot njihovi predhodniki. Nekateri namreč prihajajo iz držav, ki so vsaj večini manj znane. Minuli konec tedna so ob meji PU Nm prestregli 175 ilegalcev. Po številu je v zadnjem obdobju največ ilegalcev iz Burundija, majhne celinske države z vzhoda Afrike.

V petek zjutraj je policist – vodnik službenega psa na relaciji Ponikve – Laze prijeli šest državljanov Pakistana, pet indije in dva Bangladeša. V Ločah so prijeli sedem državljanov Burundi. V Koritnem so policisti specializirane enote za nadzor državne meje prijeli državljana Bangladeša. Zvečer so na Velikem Obrežu prijeli državljana Sirije.

V noči iz petka na soboto so v Ločah prijeli osem državljanov Burundi, v soboto zjutraj pa v Slovenski vasi še devet in v Brezju pri Veliki dolini štirinajst državljanov Indije in tri iz Burundije. V Rigoncah so prijeli tri državljane Kitajske. Dopoldne, okoli pol desete ure, so prijeli osemnajst državljanov Burundi.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti v Ločah in Rigoncah prijeli sedemindvajset državljanov Burundi ter po enega iz Toge in Gvineje. Nekaj ur kasneje so v Dobovi prijeli še osem državljanov Burundi. Na Lazah in v okolici Ponikev so prijeli po enega tujca iz Bangladeša in Nepala ter deset državljanov Indije. Nekaj pred sedmo zjutraj so v naselju Koritno prijeli deset državljanov Indije, osem Pakistana in dva iz Bangladeša. V Marindolu so prijeli državljana Burundi.

V nedeljo dopoldne so policisti na mejne prehodu Obrežje pri kontroli tovornega vozila na vstopu v Slovenijo ugotovili, da se v podvozju prikolice na rezervnem kolesu leži (se je skrival) 33-letni državljan Alžirije, ki je želel v Francijo. Tujca so v postopek prevzeli hrvaški policisti.

V ponedeljkovih zgodnjih urah so v Ločah in okolici prijeli štirinajst državljanov iz Burundi ter devet iz Konga, tri iz Angole ter enega iz Nigra. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.