Ni ga prepihalo, je pa dobro napihal

0
7864

V soboto zvečer je občan policiste obvestil, da se je peljal z mopedom na območju Vrhovega, ko naj bi vanj trčil voznik osebnega avtomobila in pobegnil s kraja. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je bil v nesreči udeležen le voznik mopeda, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. 27-letni mopedist, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,35 miligramov alkohola (2,8 promila). Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozili, Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o obveznih zavarovanjih o prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 2820 evrov.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

8. 5. nekaj pred 15. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 63-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v avtomobil, ki ga je vozil 46-letni voznik. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,74 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Kršitelja pridržali

Brežiški policisti so 8. 5. nekaj po 22. uri med kontrolo prometa v Velikih Malencah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 50-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik začetnik pod vplivom alkohola

V noči na 11. 5. se je zgodila prometna nesreča na Otočcu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 23-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,38 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Padec motorista

10. 5. zvečer so bili policisti obveščeni, da reševalci oskrbujejo motorista, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni motorist vozil po regionalni cesti v Orešju nad Sevnico. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so 9. 5. zvečer posredovali zaradi motečega predvajanja glasne glasbe v naselju v okolici Novega mesta. 39-letni kršitelj, ki je predvajal glasno glasbo in je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, prav tako so plačilni nalog izdali tudi 38-letni kršiteljici. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, saj je med intervencijo policistov nekdo v službeno vozilo vrgel kamen.

Vlomi in tatvine

Med 2. 5. in 8. 5. je na Finžgarjevi ulici v Novem mestu nekdo iz odklenjene drvarnice odtujil motorno žago in kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

9. 5. je v Kanižarici na območju PP Črnomelj neznanec vlomil v dve stanovanjski hiši. Pregledal je prostore in našel ter odtujil pištolo in zlat nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

V kraju Vrh pri Križu na območju Žužemberka je nekdo iz odklenjenega gospodarskega objekta odtujil električne vodnike, škropilnico, brusilni aparat in ročno orodje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Na mejni prehod Obrežje je 8. 5. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 9. 5. so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak odkrili še pet tujcev, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 8. 5. in 11. 5. na območju Dolenjega Kronovega, Preloke in Gorjancev izsledili in prijeli sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Maroka in dvema državljanoma Libije še niso zaključeni.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so 9. 5. zvečer posredovali zaradi motečega predvajanja glasne glasbe v naselju v okolici Novega mesta. 39-letni kršitelj, ki je predvajal glasno glasbo in je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, prav tako so plačilni nalog izdali tudi 38-letni kršiteljici. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, saj je med intervencijo policistov nekdo v službeno vozilo vrgel kamen, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj