FOTO: Do večera še kakšna ploha

0
826
rhdr

Ta teden si bomo zapomnili po izredno pestrem vremenu, ki so ga tvorile močne nevihte, toča, soparnost in silovit veter. In pred današnjo ponovitvijo scenarija so še minuli večer nebo krasili svetleči oblaki.

Popoldne bodo oblaki znova kipeli proti nebu. Še lahko nastanejo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v vzhodnem delu Slovenije. Tukaj bo delno oblačno vreme, več sonca bo na zahodu. Proti večeru se bodo oblaki umikali tudi drugje po državi. Bo nekoliko manj vroče kot je bilo v minulih dneh. Na Primorskem bo do 28 stopinj. V osrednjih krajih bo okoli 25, na vzhodu in na Gorenjskem pa 24 stopinj Celzija.

Tudi v gorah bodo sredi dneva in popoldne še nastajale plohe in nevihte. Vrhovi bodo občasno še zaviti v oblake in obisk gora bo bolje načrtovati v naslednjem tednu, ki ob višjih temperaturah obeta tudi stabilnejše vreme.

Že ponedeljek nam prinaša več sončnega vremena. V popoldanskem času se bo sicer še razvilo nekaj kopaste oblačnosti, a so plohe malo verjetne. Temperatura na Primorskem se bo že povzpela do 30 stopinj, drugje pa bo ostala kakšno stopinjo manj. Tudi v torek bo najtopleje na jugozahodu Slovenije, povsod pa bo sončno vreme. V nadaljevanju tedna se bo vročina stopnjevala tudi drugje po državi in temperature se bodo marsikje po nižinah približale 35 stopinjam Celzija.

(foto: Uroš Vidmar)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj