Nič kaj prijazna napoved

0
410

Vse do sobote bo Slovenija v višinah pod vplivom južnih vetrov, ki bodo prinašali zelo vlažen zrak. Nad morjem in na gorskih pregradah bodo izrazita dviganja zračnih mas, zato bodo nastajale obilnejše padavine. Spremljajte radarsko sliko padavin ARSO na povezavi TUKAJ.

Zvečer so padavine dosegle tudi JV Slovenijo in ponoči se bodo razširile nad vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 16 °C.

V četrtek bo večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. Manj dežja bo ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo. Ponekod v notranjosti bo zapihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 22 °C.

Tudi v petek bo še oblačno in občasno deževno, še bodo možni krajevni nalivi. Do sobote zjutraj bo dež ponehal. V soboto bo spremenljivo oblačno z jutranjo meglo, možna bo še kakšna ploha. Pihal bo jugozahodnik. Topleje bo. V nedeljo kaže na deloma sončno vreme z jutranjo meglo. (ARSO)