No, kako je zdaj z razumevanjem ukrepov?

0
3480

Ja, spet kot državljani, davkoplačevalci, poslušni državljani, bi očitno morali razumeti dejanje državne sekretarke na ministrstvu za zdravje, ki si očitno po vseh predpisanih ukrepih NIJZ oz. vlade, le-te razlaga drugače kot ostali, ali pa prav mi, torej slednji, vseh teh sprejetih omejitev ne razumemo?

Sicer je Tina Bregant, minister za zdravje naj bi že zahteval njeno razrešitev, še mesec dni nazaj slovenski javnosti, na vladni novinarski konferenci, poudarjala, da je maske treba nositi tudi pri sprehodih in samostojnih športnih dejavnostih na prostem.

Tina Bregant pa je bila po informacijah TV Slovenija v stiku z okuženo osebo v zaprtem prostoru skoraj tri ure, in čeprav je bila razdalja med njimi primerna in so vsi nosili maske, so skladno s priporočili NIJZ-ja vsi, ki so bili tam, preventivno v samoizolaciji. Vendar se je državna sekretarka, čeprav ji je novinar ponudil možnost odziva tudi prek Skypa, odločila, da se z našo ekipo sreča osebno. Je s tem kršila priporočila NIJZ-ja o preprečevanju okužbe?

“Nisem bila označena kot visokorizični stik s strani epidemiologa. Nisem razvila ne simptomov ne znakov. Nisem bila napotena v karanteno. Ker nisem razvila ne simptomov ne znakov, tudi v izolaciji nisem bila. Nisem v bolniškem staležu,” je pojasnila.

Ne glede na to, ali je bil stik identificiran kot visoko tvegan ali ne, priporočila NIJZ-ja in epidemiologov so jasna in ljudem, ki so v samoosamitvi, ne dovoljujejo stikov z drugimi ljudmi.

Sicer je Tina Bregant ostra zagovornica strogih ukrepov, večinoma je predlagala ukrepe, strožje od druge zdravstvene stroke. Prejšnji mesec je na tiskovni konferenci poudarila, da je maske treba nositi tudi pri sprehodih in samostojnih športnih dejavnostih na prostem, še poroča Televizija Slovenija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj