sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeZjasnilo se bo

Zjasnilo se bo

Zjutraj bo dež v večjem delu Slovenije ponehal. Oblačnost se bo začela trgati, zato bo po nižinah lahko nastalo nekaj megle.

Na Primorskem, kjer bo ponoči zapihala zmerna burja, bo jutro kar toplo s temperaturami od 20 do 22 st. C. Na Gorenjskem bo okoli 14, drugod bodo termometri pokazali od 16 do 18 st. C. Do sredine dneva se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo, popoldne pa bo občasno spet več oblačnosti, a bo ostalo večinoma suho. Le tu in tam se lahko razvije kakšna ploha ali nevihta. Na Goriškem, kjer bo še pihala šibka burja, se bo ogrelo do 30 st. C. Na obali bo ob maestralu kakšna stopinja manj. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bodo temperature od 24 do 26 stopinj, na Gorenjskem bo okoli 22 st. C.

V gorah bo zjutraj še oblačno in megleno s kakšno kapljo dežja, dopoldne pa se bo zjasnilo. A že zgodaj popoldne bodo sonce marsikje spet prekrili oblaki, iz katerih se lahko predvsem na območju Julijskih Alp in Karavank ter Snežnika razvije nekaj kratkotrajnih ploh, možna je tudi kakšna nevihta.

Sreda se bo začela s soncem, čez dan pa lahko ponovno pričakujemo več oblačnosti ter nastanek krajevnih ploh in neviht, ki se bodo nadaljevale v noč. Sledil bo večinoma oblačen četrtek. Skozi ves dan bodo nastajale krajevne padavine, ki bodo pogostejše na zahodu in severu Slovenije. V petek bo podobno, potem pa nas čaka vsaj nekaj dnevno obdobje sončnega in vročega vremena. Temperature bodo že v soboto okoli 30 stopinj, v nedeljo pa bodo to mejo tudi presegle. Še bolj vroče bo v prihodnjem tednu. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča