FOTO: Nočni ples snežink, čez dan razjasnitev

0
887

Po oblačni noči, predvsem na jugu so nastajale manjše krajevne padavine. Sprva je rahlo deževalo, v drugem delu noči pa je dež marsikje prešel v sneg. Do jutra so padavine povsod ponehale. Tudi ponekod na Dolenjskem je padlo nekaj snežink, ki pa so okoli 8.30 ure že stalile. Prejeli smo t.i. vzorčno ponudbo zime. 😉

Nedelja bo v krajih na Primorskem sončna. Marsikje drugod bo sprva še oblačno, čez dan pa se bo postopno zjasnilo. Popoldne bo v večjem delu države od 3 do 5 st. C, le stopinja nad ničlo bo na Gorenjskem, v krajih z burjo pa bo okoli 10 st. C.

Ponedeljek bo na Primorskem sončen, marsikje drugje pa se bo zjutraj zadrževala nizka oblačnost, ki se bo čez dan večinoma razkrojila.  V nadaljevanju tedna kaže na spet bolj oblačno vreme. V torek bo suho, v sredo in četrtek pa bo občasno snežilo. Napoved sicer še ni povsem zanesljiva, a po trenutno najverjetnejšem scenariju bo tudi nižine prekrila vsaj tanka snežna odeja.

Če vas je ta napoved zmrazila, naj vam postrežemo še s podatkom, da se je v deželi tam spodaj (v Avstraliji) začel vročinski val s temperaturami tudi nad 45 st. C. Marsikje bodo v prihodnjih dneh možni novi rekordi za konec novembra oz. začetek decembra, ko se tam doli začne meteorološko poletje. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj