V&F: Nogometno humanitarno od Gabrja do Kenije

V&F: Nogometno humanitarno od Gabrja do Kenije

-
0 515

Ne zamudite Podgurja oz. Gabrja, kjer se danes začenja tradicionalni nogometni turnir, ki se bo iz sobotnega dneva prevesil v jutranje ure nedelje. Letos se bo na turnirju pomerilo 16 ekip. Tako kot vedno ob športnih podvigih ne bo manjkalo družabnega snidenja in dobre kulinarike.

Letos pa so se člani domače ekipe NK Gabrje Team odločili, da bodo tudi podporniki mlade medicinske stroke oz. kolegu, športniku, krajanu, Maticu Mraku. Matic je že večkrat sodeloval na nogometnem turnirju v Gabrju in se v začetku leta s svojimi stanovskimi kolegi odpravlja na humanitarno, zdravstveno, misijo v Kenijo.

Na turnirju lahko njihovo medicinsko humanitarno odpravo podprete z nakupom majice. Ekipa mladih, bodočih zdravnikov zagotavlja, da bo celoten denar porabljen transparentno in za pomoč ljudem v Keniji.

Svoje znanje bodo v sklopu medicinsko humanitarne odprave nudili v vasici Majiwa na jugozahod Kenije. Njihova odprava bo delovala tri mesece. Organizirajo se popolnoma sami in tudi finančno vse stroške nosijo sami. Gre za finančno resen zalogaj, zato so se sistematično lotili zbiranja sredstev. Če želite, lahko njihovo delovno odpravo podprete, tudi na turnirju, v zameno pa dobite majice.