sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeVIDEO: Nov dan, nova neurja

VIDEO: Nov dan, nova neurja

Po nekaj urah zatišja je pred nami nova vremenska preizkušnja, ki je bila sinoči in ponoči v znamenju strel, silovitega vetra in velike toče. Slednja je bila na Primorskem in Notranjskem izredno velika. Na Dolenjskem so bila ledena zrna manjša. Na Štajerskem so imeli veliko težav zaradi nalivov.

V torkovem jutru pa nad Italijo spet nastajajo nove nevihtne celice, ki so že dosegle Sloveniji. ARSO ob tem opozarja, da bo po vsej državi velika verjetnost neurij. Danes čez dan in v noči na sredo bo ob intenzivnih in dolgotrajnejših nevihtah z nalivi v večjem delu države verjetno razlivanje hudourniških vodotokov in manjših rek. Pri tem bo poplavljala tudi padavinska in zaledna voda.

Po do zdaj zbranih podatkih uprave za zaščito in reševanje so našteli 157 dogodkov, največ na območju regijskega centra za obveščanje Celje, in sicer 76 dogodkov, 34 na območju Ljubljane, 29 na območju Nove Gorice, po štiri na območjih regijskih centrov Maribor, Postojna in Kranj ter tri na območju Slovenj Gradca.

Danes bo na jugu sprva nekaj več sonca. Drugod bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, pojavljale se bodo tudi močnejše nevihte. Ponekod bo čez dan zapihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo, možna bo še kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18 °C, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča