sobota, 11 maja, 2024
DomaVremeNov dan s fronto

Nov dan s fronto

Noč bo sprva večinoma jasna. Po polnoči bo oblačnost od severa naraščala, a bo v večjem delu Slovenije še suho. Le ponekod v osrednji Sloveniji in na SZ-du lahko že zjutraj nastane kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bo toplo s temperaturami od 17 do 19 st. C. Ob morju 21 st. C. Na Gorenjskem bo prijetnih 14 st. C.

Torek bo oblačen. Nekaj sonca bo sprva na jugu in vzhodu Slovenije, čez dan se bo tudi tukaj pooblačilo. Krajevne padavine, ki bodo že zgodaj dopoldne nastajale v severni polovici Slovenije, se bodo čez dan krepile in do noči prešle večji del države. Vmes bodo tudi nevihte z nalivi, ki bodo sprva verjetnejše na severu in SZ-du, čez dan pa tudi v osrednji in JV Sloveniji. Ob morju bo ostalo večinoma suho. Dopoldne bo še zelo toplo, popoldne, ko bo zapihal SV-dnik, pa se bo ohladilo. Izjema bo Primorska, kjer bo 30 stopinj. Drugod bodo popoldanske temperature od 18 do 24 st. C.

Vreme ne bo primerno za obisk gora. Že zjutraj bo marsikje oblačno in megleno. Padavine se bodo iznad Julijskih Alp že dopoldne razširile nad večji del gora in se s krajšimi prekinitvami nadaljevale vse do večera. Nastalo bo tudi nekaj neviht, ki bodo lahko ob Dinarski pregradi močnejše.

Padavine se bodo ponekod nadaljevale v noč na sredo in do sredinega dopoldneva večinoma ponehale. Čez dan se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo, nastalo bo še nekaj ploh. Nekoliko se bo ohladilo. A že četrtek bo ob sončnem vremenu spet toplejši, še višje temperature pa bomo izmerili v petek, ko bo prav tako sončno. Za v soboto pa trenutne napovedi kažejo na oblačno in mokro vreme. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča