Nov sistem prevozov za starejše in invalide

2
445

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc sta na rotovžu podpisala pogodbo o sodelovanju pri projektu za mobilnost starejših in invalidov. Gre za sistem, ki tej ranljivi skupini občanov omogoča brezplačne prevoze z električnim avtomobilom, za katere se upravičenci preprosto naročijo preko klicnega centra.

Mestna občina Novo mesto je zagotovila električno vozilo, ki bo od ponedeljka do petka, na voljo za prevoze upokojencev in invalidov (s stalnim prebivališčem v Mestni občini Novo mesto) in potrebujejo vožnjo znotraj novomeške občine. Mestna občina Novo mesto zagotavlja tudi naročanje storitve preko enotnega klicnega centra (telefonska številka 080 10 10), ki jo je vzpostavila v sodelovanju z Zlato mrežo. Pri Društvu upokojencev Novo mesto pa so zagotovili voznike in njihovega koordinatorja.

Sistem je odziv Mestne občine Novo mesto na pogosto izraženo potrebo upokojencev in invalidov po zagotavljanju prevozov in nadaljevanje politik podpore starejšim občanom in trajnostnega razvoja.

Z uvajalnim obdobjem začnejo v ponedeljek, 5. marca, sistem prevozov pa bodo na podlagi prvih odzivov smiselno nadgrajevali. Več podrobnosti na povezavi – TUKAJ.

 

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj