sobota, 18 maja, 2024
DomaLokalnoNov uspeh Oddelka za ortopedsko kirurgijo SB Nm

Nov uspeh Oddelka za ortopedsko kirurgijo SB Nm

V četrtek je Oddelek za ortopedsko kirurgijo SB Novo mesto doživel nov uspeh in sicer z opravljeno endoprotezo kolka v okviru enodnevne obravnave. Pacient je bil sprejet zjutraj, na dan operativnega posega in bil popoldne odpuščen v domačo oskrbo, v manj kot 10 urah od pričetka obravnave.

Oddelek že vrsto let niza uspehe in dosežke, kar dokazuje z visokim nivojem strokovnosti, kakovosti in učinkovitosti. Postavljajo tudi mejnik takšnih obravnav v Sloveniji, ki ne temeljijo le na motiviranosti, temveč tudi na strokovnosti obravnav z hitrim pooperativnim okrevanjem. Eden ključnih ciljev oddelka je slediti razvoju stroke ter zagotavljanje bolnikom vrhunsko zdravstveno oskrbo. Za takšno obravnavo je odgovoren celoten tim zdravnikov, medicinskih sester, fizioterapevtov in administratork ortopedskega oddelka, ki so z svojimi komplementarnimi veščinami predani skupnemu namenu, uspešnostnim ciljem in pristopu. Operativni poseg je izvedel vodja Oddelka za ortopedsko kirurgijo Gregor Kavčič, dr. med. spec. ortoped.

Oddelek za ortopedsko kirurgijo tako stremi k dobremu opravljanju dela, ki omogoča, da se pacienti dobro in varno počutijo in hitro okrevajo ter so že zelo zgodaj odpuščeni v domačo oskrbo. S takšnim delom in dosežki oddelek dokazuje uspešnost in prepoznavnost Splošne bolnišnice Novo mesto.

(Pripravila: Drita Mustafai, mag. vzg. in menedž. v zdr.)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča