Nova nevarnost napadov v Belgiji in Franciji?

0
70

Belgijska policija je dobila opozorila, da so islamistični borci, ki so nedavno zapustili Sirijo, namenjeni v Belgijo in Francijo, kjer načrtujejo nove teroristične napade, poroča belgijski Le Soir. Zaradi nove nevarnosti so v nekaterih bruseljskih institucijah in trgovinah poostrili nadzor. Na vhodu zgradb so varnostniki, ki pregledujejo obiskovalce oz. kupce in njihove torbe.

Oblasti menijo, da informacije ne bodo imele neposrednega vpliva na sedanjo raven ogroženosti. Opozorila, ki jih je policija prejela v teh dneh, govorijo o borcih, ki so pred tednom in pol iz Sirije brez potnih listov odpotovali čez Turčijo in Grčijo. V zahodni Evropi bi se naj razdelili na dve skupini, ena bi odšla v Belgijo in druga v Francijo, kjer bi napadali v parih.

Napadalci naj bi že imeli orožje. Kljub temu pa belgijski varnostni organi stopnje ogroženosti ne nameravajo dvigniti s sedanje tretje stopnje na najvišjo, četrto, dokler vseh novih informacij ne bodo podrobno analizirali in postavili v kontekst, še belgijski časnik povzemajo Finance.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj