Nova žrtev, 72 hospitaliziranih

0
3141

Minister za zdravje Tomaž Gantar je podal nove številke okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji: od torka se je število dvignilo za 50 na 528, opravili so 16.113 brisov. Ob tem je povedal,da so “danes zabeležili še eno smrt zaradi covida-19, tudi tokrat v domu za starejše Šmarje pri Jelšah”. To je peta smrtna žrtev zaradi posledic okužbe novega koronavirusa v Sloveniji. Trenutno je hospitaliziranih 72 bolnikov. Umrlo je pet ljudi, vsi so imeli še pridružene bolezni.

Do zdaj je bila pri nas okužba potrjena pri 73 zdravstvenih delavcev, ki so bili vsi takoj umaknjeni z delovnih procesov.

Gantar je dejal, da so izdali preko 50 odredb in navodil, da delo na vseh teh področjih nemoteno poteka. “Zdravstveni sistem prilagajamo večjemu številu okuženih, da pa bo sistem zdržal, pa je nujno, da se še naprej držimo vseh zaščitnih ukrepov omejevanja gibanja in druženja,” je dejal. 539 bolniških postelj je pripravljenih za bolnike po bolnicah, se da pa to še povečati – tja do 1000 postelj. 72 jih je danes zasedenih, 14 bolnikov je v intenzivnih terapijah, kjer je vsem na voljo 56 bolniških postelj. “Nekaj rezerve še imamo,” pravi minister. Včeraj je bilo testiranih 1243 oseb, odkritih novih 50 okuženih. Po številu odvzetih brisov smo še vedno pri vrhu tistih držav, ki pogosto testirajo. “Nekako nam je uspelo trend okuženih umiriti. To pa je lahko tudi varljiv podatek. Se pričakuje večje število,” opozarja minister in zato znova poziva k upoštevanju ukrepov. “Situacija se lahko hitro poslabša in postane neobvladljiva.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj