Prvi primer okužbe v Beli krajini

0
6697

V Sloveniji so potrdili še osmi primer okužbe z novim koronavirusom. Okužbo so potrdili pri zdravniku, zaposlenemu v ZD Metlika. Zaposleni se je pred tem nahajal v Italiji, danes pa je pri sebi opazil bolezenske znake. Zdravnik naj bi se počutil dobro. Prepeljali so ga v novomeški Urgentni center potem pa naprej v Ljubljano. Zdravnik je bil v stiku s 54 zaposlenimi in 40 pacienti.

V novomeškem UC so danes sprejeli 12 oseb, ki so prišle na odvzem brisa.  Vsi so bili negativni. Jutri pričakujejo več oseb, veljali pa bodo tudi strožji ukrepi pri vstopu v zdravstvene institucije.

Na spletni strani Zdravstvenega doma Metlika so objavili, da bodo zaradi potrjene okužbe s COVID-19 oziroma novim koronavirusom do nadaljnjega sprejemali le nujne primere. Kot nam je povedala direktorica ZD Duška Vukšinič, je okuženi zdravnik v ZD Metlika, ki je pred dnevi potoval preko Italije v Slovenijo.

Informacijo so pristojni potrdili zgolj nekaj minut za tem, ko so na novinarski konferenci vsi po vrsti zatrjevali, da soproga 32-letnika ni tesni stik oziroma da skorajda ni možnosti okužbe pri soprogi. Trdili so tudi, da ta ni bila z 32-letnikom v Italiji, a to po naših informacijah ne drži. V severno Italijo naj bi potovala oba.

Soproga 32-letnika, ki naj bi bila zdravnica na radiološkem oddelku, je bila v tem času z bolniki zagotovo v stiku, ni pa jasno, s koliko bolniki. Na novinarski konferenci so sicer zatrdili, da 32-letnk ni imel stikov s pacienti, saj je v UKC Maribor zaposlen kot klinični farmakolog.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, v UKC Maribor primanjkuje mask in zdravil za obiskovalce, vse nenujne bolnike naj bi odpustili domov. Zaprta naj bi bila dva oddelka na kirurgiji. Odpovedali naj bi vse operacije, ambulantne preglede, študentske vaje in prakso, poroča 24ur.com.

Ministrstvo za zunanje zadeve je izdalo obvestilo, da zaradi novega koronavirusa odsvetujejo vsa potovanja v severno Italijo. Hkrati odsvetujejo tudi vsa nenujna potovanja v preostale dele države.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj