četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaNove ovadbe v zadevi črni trg z rabljenimi avtodeli iz ukradenih vozil

Nove ovadbe v zadevi črni trg z rabljenimi avtodeli iz ukradenih vozil

Koprski kriminalisti so leta 2016 dobili informacije, da več posameznikov z območja PU-ja Koper sodeluje pri velikih tatvinah osebnih avtomobilov v Sloveniji in v sosednjih državah ter tudi pri razstavljanju ukradenih osebnih avtomobilov in razpečevanju avtomobilskih delov na črnem trgu. Kriminalisti so zdaj preiskavo zaključili.

Hkrati so ugotovili, da več ljudi, ki se sicer zakonito ukvarjajo z različnimi vrstami popravil motornih vozil, sodeluje pri prikrivanju delov ukradenih osebnih avtomobilov, tako z nabavo na črnem trgu in prodajo ukradenih delov, predvsem pa so jih uporabljali pri popravilih poškodovanih osebnih avtomobilov.

V drugi polovici leta 2016 so koprski kriminalisti izvedeli preiskave več prostorov in vozil sedmih osumljencev na različnih lokacijah na območju PU-ja Koper ter pri tem zaradi suma, da gre za dele in druge predmete ukradenih osebnih avtomobilov, zasegli več kot 600 različnih demontiranih avtomobilskih delov, v večini različnih nemških avtomobilskih znamk.

“Za večji del zaseženih avtomobilskih delov in drugih predmetov je bilo tako ugotovljeno, da predstavljajo raznovrstne dele in druge predmete skupno več kot 70 ukradenih osebnih avtomobilov. Gre za osebne avtomobile, ukradene večinoma v Sloveniji, Italiji in Avstriji, v zadnjih desetih letih. Med njimi prevladujejo osebni avtomobili BMW in Audi,” so navedli na PU-ju Koper.

Na podlagi ugotovitev policijske preiskave so koprski kriminalisti okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru podali kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma več kot 70 kaznivih dejanj prikrivanja (po 217. členu Kazenskega zakonika). Za kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do dveh let zapora, so sporočili s Policijske uprave Koper.

(foto: PU Koper)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča