Nove žrtev, nove okužbe

0
6844

V Sloveniji za za posledicami covid-19 umrlo 15 ljudi, pri večini so zdravniki potrdili druge. pridružene bolezni. O zadnjih smrtnih žrtvah podrobnosti še ni. Okuženih je 802. Do zdaj so testirali 22.474 ljudi. V ponedeljek je bilo opravljenih 1.125 testov, od tega je bilo 46 pozitivnih.

Sedem okuženih delavcev na začasnem delu v Avstriji

V nedeljo pa se je v Slovenijo vrnilo 27 državljanov iz avstrijske Tirolske, ki so jih nastanili v karanteno v Dolgi vasi pri Lendavi. Večinoma gre za delavce na začasnem delu v Avstriji, delali pa so v krajih, kjer je žarišče novega koronavirusa v Avstriji. Takoj po prihodu v Slovenijo v nedeljo zvečer so jih testirali na okužbo z novim koronavirusom. Vsi so bili v dobrem zdravstvenem stanju. Testi so pokazali, da jih je sedem pozitivnih na okužbo z novim koronavirusom, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Dva pozitivna brisa v karanteni v Postojni

43 Slovencev, ki so se v nedeljo vrnili iz Španije, pa so namestili v karanteno v postojnski hotel Epic in tudi zanje so zdaj znani rezultati testov na koronavirus. 40 negativnih, dva sta pozitivna, pri enem pa bo treba test ponoviti. Tveganja, da bi se virus širil znotraj karantene, po zagotovitvah regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko ni, saj nimajo stikov med sabo. Vseh 43 bodo znova testirali, preden jih bodo spustili domov.

​O 16 okuženih poročajo iz Ljutomerskega doma upokojencev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj