petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaNovi boni tudi za kulturo, šport, rekreacijo

Novi boni tudi za kulturo, šport, rekreacijo

Epidemija covida-19 je najbolj prizadela gostinsko-turistični sektor, pa tudi številne dejavnosti, vezane na turizem, je na novinarski konferenci ob odpiranju slovenskega turizma pred letošnjo turistično sezono še enkrat pojasnil državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Simon Zajc. Po njegovih besedah se je prav v teh težkih časih pokazalo, kako pomemben je turizem in koliko delovnih mest je vezanih nanj. Prav zato je zelo pomembno, da se spremenijo pravila za prehajanje mej, saj je slovenski turizem močno odvisen tudi od tujih gostov.

Gospodarsko ministrstvo je pripravilo predlog, po katerem bi tudi letos vsem, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji, podarili nove turistične bone. Njihovo uporabo bi razširili še na kulturo, šport in rekreacijo. Slovenska turistična organizacija pa sporoča, da so pripravljeni na prihod gostov.

Vlada se je na težko situacijo odzivala zelo hitro, škodo pa je blažila z marsikaterimi ukrepi, je pojasnil Zajc in omenil osem paketov pomoči, ki so jih pripravili (bolj znane kot PKP). Eden najbolj znanih ukrepov za pomoč gostinsko-turističnemu sektorju so bili turistični boni, s katerimi je vladi po Zajčevih besedah uspelo preprečiti katastrofalne posledice. Največ bonov je bilo sicer izkoriščenih v obalno-kraški in gorenjski regiji. Do včeraj je bilo uporabljenih 924.261 bonov v skupni vrednosti 132 milijonov evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča