Novih primerov okužbe manj, vlada s sindikati

0
1820

Po mnenju strokovnjakov se približujemo in prehajamo v ključno fazo te krize. Do naslednjega tedna bo slika jasnejša, vsaj upamo tako. Videli bomo, ali smo naredili dovolj za zajezitev rasti okužb. Z večjo zanesljivostjo bomo ocenili učinkovitost ukrepov in lažje načrtovali nove korake. Pri tem bodo ključne usmeritve stroke.

V zadnjih 24 urah so opravili 489 testiranj, na novo je potrjenih 24 pozitivnih primerov. V bolnišnični oskrbi je 114 okuženih, od tega jih je 30 na intenzivni negi. Iz bolnišnice so odpustili štiri osebe, dve sta umrli. Medtem se vlada pripravlja, da bo sindikatom predstavila predloge in ukrepe drugega protikoronskega paketa ukrepov, ki je namenjen ublažitvi posledic epidemije koronavirusa.

Sindikalna stran se sicer zaveda, da današnji sestanek ni namenjen pogajanjem, pa vendar pričakujejo konstruktiven pogovor glede glavnih zadev, ki so še odprte. Predvsem si želijo dogovora ali vsaj pogovora glede zamrznitve cen, kot pravijo se cene živil vsak dan višajo. Prav tako si želijo, da bi se v ta prvi paket ukrepov bolj vključili tiste najbolj ranljive skupine. Prav tako pa si želijo vzpostavitve tako imenovanega sklada dela, ki bi reševal situacijo, ko se bodo zadeve normalizirale in se bodo državljani vračali v svoje službe. Sindikati se bojijo, da bo zaradi začetnega zmanjšanega obsega dela, veliko delavcev ostalo brez dela, zato si želijo, da bi se ukrep podaljšal tudi v čas, ko bo epidemije konec. Sindikati se z vlado sestanejo danes ob štirih popoldan, pričakujejo pa da bo teh sestankov v prihodnosti še veliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj